SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TBMM Başkanına Protesto

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:51:22
TBMM Başkanına Protesto
A- A+ PAYLAŞ

Ankara'daki bombalı saldırıda katledilenlerin cenaze töreni için Şehir Mezarlığı'na gelen TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, burada kalabalığın içerisindeki bazı gruplar tarafından protesto edildi.

“AİLELER SLOGAN ATILMASINI İSTEMİYOR” ANONSU 

Valilik ziyaretinden sonra mezarlığa gelen TBMM Başkanı Yılmaz, öğle namazını kıldığı esnada, namaz kılmak için bekleyen kalabalığın yanında bekleyen bir grup sık sık slogan atınca, CHP’li yöneticiler, cenaze sahiplerinin talebi üzerine anons yaparak, “Aileler slogan atılmasın istemiyorlar. Lütfen slogan atmayalım” şeklinde uyarıda bulundular. Ancak bu uyarıya rağmen grup slogan atmayı sürdürdü.

TBMM BAŞKANINA TEPKİ…

TBMM Başkanı Yılmaz, cenaze namazı kılmak için alana girdiği andan itibaren, tabutların ön kısmında bekleyen bir grup genç ile namaz için safa duran grubun yan tarafında bekleyen bir grubun tepkili sloganları ile karşılaştı. Buradaki grup, TBMM Başkanı Yılmaz’ın cenaze namazına katılmamasını isteyerek, “Katiller dışarı”, şeklinde slogan attılar. Topluluk, "400 Milletvekili İçin Daha Kaç Genç Gidecek", "Faşizme Karşı Omuz Omuza,", "AKP Halka Hesap Verecek" gibi sloganlar attılar.

AİLELER TEPKİ GÖSTERDİ…

Bu esnada devreye giren bazı CHP’li yöneticiler, “Lütfen cenazelere saygılı olun” şeklinde uyarıda bulunurken, bazı cenaze sahipleri de slogan atan gruba yönelik tepki gösterdi. Cenaze sahiplerinin isteği üzerine CHP’li bazı gençler devreye girerek, “Slogan atmayın, slogan atılmasın, ailesi istemiyor. Yapmayın, yapmayın ya” diye bağırdılar.  Bazı CHP’li gençlerde slogan atan gruba, “Susun aile istemiyor” diyerek devreye girdiler. Cenazeleri kıldırılan Onur-Umut Tan amca çocukları kuzenlerin amcası olan şahıs ise, “burada gelip slogan atmak kolay, ben Ankara’da geliyorum, slogan atmasınlar” diye tepki gösterdi. 

İMAMIN CENAZE NAMAZI DAVETİ SLOGANLARI KESTİ 

CHP’li yöneticilerin uyarısı ve araya girmesi ile tepkili grubun sloganları imamın kalabalığı cenaze namazına davet etmesi ile sona erdi. TBMM başkanı Yılmaz, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Vali Süleyman Kamçı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ve Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal aynı safta durarak namaz kıldılar. 

 İmam, Yılmaz ve Kılıçdaroğlu’nun önünde durarak 5 cenaze için aynı noktada gençler için ayrı ayrı namaz kıldırdı. İmam, helallik aldıktan sonra Fatiha duasını okuması ile birlikte cenazeye katılan kalabalık dağılmaya başladı. TBMM Başkanı Yılmaz ve beraberindeki AKP'liler hızlı bir şekilde alandan ayrıldılar.

Bu arada, cenaze namazının kılınmasında önce   kalabalık, görüntü çekmek isteyen TRT kameramanına da tepki gösterdiler. Bunun üzerine kameraman ve muhabir  cenaze alanından uzaklaştılar.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY, Burhan KARADUMAN, Güler HAZAR, Ferdi DURDU

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız