SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TBMM Bütçe Mesaisini Tamamladı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:01:28
TBMM Bütçe Mesaisini Tamamladı
A- A+ PAYLAŞ

TBMM’de 17 Ekim tarihinde ilk olarak Plan ve Bütçe Komisyonunda başlayan bütçe maratonu, TBMM Genel Kurulunda yapılan görüşmelerin ardından 67 günün sonunda tamamlandı. 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı 297 oyla kabul edildi.

TBMM Genel Kurulunda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısının görüşmeleri 67 gün sonra tamamlandı. 67 gün boyunca Plan ve Bütçe Komisyonu ile TBMM Genel Kurulunda çok sayıda tartışmalara neden olan bütçe görüşmelerinin son günü, milletvekillerinin birbirlerine daha olumlu davranmaları nedeniyle sakin geçti. Genel Kurul görüşmeleri 113 saat süren bütçede yine Genel Kurul aşamasında 872 kişi söz alarak konuştu. Görüşmelerin son konuşmasında kürsüye çıkan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın hükümete yönelik sert eleştirileri ve hazırladığı plaketi Bakanlar Kurulu sıralarının ön kısmına Genel Kurul’da sert bir hava estirdi. Yapılan elektronik oylama sonrasında 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı için 442 oy kullanılırken, 297 kabul, 145 ret oyu çıktı. 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı için yapılan elektronik oylamada ise 434 milletvekili oy kullanılırken, 293 kabul oy, 141 ret oyu kullanıldı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yaptığı teşekkür konuşmasında yapılan eleştirilere de teşekkür ettiğini belirterek, eleştirilerin hakaret boyutuna gelmemesi gerektiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız