SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TBMM Komisyonu Çalışmasını Tamamladı

A- A+ PAYLAŞ

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AKP Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ile Komisyon Başkanvekili AKP Kocaeli Milletvekili Nevzat Doğan, ishal vakalarıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere geldikleri Malatya'da çalışmalarını tamamladı. Bu arada, Malatya'daki olay CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da gündemindeydi.

SAĞLIK KOMİSYONU..
Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl ile Komisyon Başkanvekili Nevzat Doğan, ishal vakaları inceleme çalışmaları kapsamında Vali Osman Derya Kadıoğlu'nu ziyaret ederek, çalışmalarını tamamladı.

Ziyaret esnasında konuşan Vali Osman Derya Kadıoğlu, komisyon üyelerine, "İnşallah sizlerin ayakları da uğurlu gelir, bu derdimiz kısa sürede biter" dedi.

Komisyon Başkanı Erdöl ise, "Güzelliklerle dolu günlerde Malatya'ya yeniden gelmek istiyoruz. Çok güzel olaylarla yeniden gelmeyi ümit ediyoruz" cevabını verdi. Erdöl, inceleme sonucu ile ilgili olarak verdiği bilgide, ishal vakasını sağlık Bakanlığı ile birlikte olayı günü güne takip ettiklerini söyleyerek, Malatya'da yaptıkları ziyaretlerde bundan sonra yapılacak çalışmaları ve alınacak tedbirleri görüştüklerini söyledi.

Sağlık Müdürlüğü'nün ishal vakasına kısa sürüde müdahale etmesinden dolayı tebrik ettiklerini söyleyen Erdöl, "Belediyemiz de idari manada tedbirlerini açıkladılar. Sağlık açısından ve kanalizasyon açısından tedbirlerini almışlar. İdari tedbir olarak da 4 personellerini açığa almış durumdalar. Dolayısıyla konunun idari boyutu da incelenecek. Biz sağlık boyutu ile ilgileniyoruz. Alınan tedbirleri değerlendirdik. Çocukları ve hastaları gördük. Hasta sayısı mevsim normallerine yaklaşmış durumda. Hemen hemen mevsim normalinin üzerindedir diyebiliriz" dedi.

Son yapılan analizlerde hiçbir yerde kolibasiline rastlanılmadığını belirten Erdöl, "Klor seviyesi ise alınan bütün örneklerde istenilen seviyede görülmüştür. Bu da memnuniyet vericidir. Bunun böyle devam edeceğini ümit ediyoruz. Herhangi bir aksaklığın da olmayacağını biliyoruz. Arkadaşlarımıza da yaptıkları üstün gayretlerden dolayı da teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

TBMM Çevre Komisyonu Başkan Vekili Nevzat Doğan ise, ishal vakalarına yakalanan hastaların çoğunluğunun kendiliğinde iyileşen türden olmasının memnuniyet verici olduğunu aktararak, "Bundan sonraki süreçte Malatya'daki insanlarımızın yaşantılarını etkilemeyeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, bir basın mensubunun içme suyundaki sorunun aylar öncesinde belli olmasına karşın vatandaşların uyarılmadığı konusu ile ilgili bir sorusuna verdiği cevapta, "Şimdi biz tabii, lokal olan bu hadiselerin nasıl cereyan ettiği biliniyor. Biz bundan sonra alınacak tedbirleri, alınmış ve alınacak tedbirler hususunda neler olduğunu, Sağlık Komisyonu olarak değerlendirmek üzere geldik. Bundan önceki hadiselerin adli boyutu ile ilgili ipucunu da size vermiş oldum. Sayın Belediye Başkanı'mız adli yönden soruşturma başlatmıştır. Bunu soruşturmanın nihayetine bırakalım. Evet idari yönden bir soruşturma başlamıştır. Bir başkan yardımcısı, bir MASKİ müdürü, su şebeke müdürü ve yardımcısı 4 kişi açığa alınmıştır. Bunlarla ilgili idari süreç tamamlandığında mesele aydınlığa kavuşacaktır" dedi.

BAYKAL'IN DEĞERLENDİRMESİ..
CHP'nin grup toplantısında konuşarak Malatya'daki ishal salgınına da değinen genel başkan Deniz Baykal, Malatya Belediye Başkanı'nın tavrını ve su şebekesinin onarılmamasını eleştirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız