SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TBMM Komisyonu Kayısı İçin Malatya'da..

A- A+ PAYLAŞ

Yaş sebze, meyve ve kesme çiçekle narenciye üretimi ve ihracatındaki sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) araştırma komisyonu, Malatya'ya gelerek kayısı konusunda araştırma ve incelemelerde bulunacak.

Komisyon üyelerinin, 15-16 Haziran 2006 tarihleri arasında Malatya'da kayısıyla ilgili incelemelerde bulunacakları ve geniş katılımlı bir toplantı düzenleyecekleri bildirildi.

Kayısı bahçesi ve tesislerinde de inceleme yaparak, rapor tutacakları öğrenilen Mersin Milletvekili Ali Er başkanlığındaki TBMM Araştırma Komisyonu'nun da Antalya Milletvekili Osman Kaplan, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Hatay Milletvekili İsmail Soylu, Kütahya Milletvekili Alaattin Güven, Niğde Milletvekili Mahmut Uğur Çetin ve Osmaniye Milletvekili Necati Özdil görev alıyor.

Heyette uzman olarak; TBMM'den Melek Güner ve Metin Koç, TÜGEM'den Necla Güleyen ve Pervin Karahocagil, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan Ayla Özcan ile Dış Ticaret Müsteşarlığı'ndan Sadullah Güngör de bulunuyor.

Araştırma Komisyonu'nun Malatya programı ise şöyle:

* 15 HAZİRAN 2006 PERSEMBE
13.30 TBMM 1No’lu Kapıdan Esenboğa Hava Limanına Hareket
15.15 Esenboğa Hava Limanından Malatya 'ya Hareket
16.15 Malatya Hava Limanına varış
17.00 Malatya Valiliğini Ziyaret
17.30 Konaklama

* 16 HAZİRAN 2006 CUMA
09.00 Malatya Valiliğince düzenlenecek geniş katılımlı toplantı

Katılımcılar;
- Konuyla ilgili İl Müdürlükleri (Tarım, DSİ, Sanayi ve Ticaret vb.)
- Kayısı Birlikleri, İhracatçı Birlikleri, Üretici Birlikleri. Ticaret, Sanayi ve Ziraat Odaları,
- Yerel yönetimlerin temsilcileri
- Yöredeki üreticiler, kabzımal temsilcileri, Tarım Satış Kooperatifleri ve Zirai ilaçlama Birimleri (Valilikçe uygun görülen)
-Yörede var ise Devlet üretme çiftlikleri ve Zirai araştırma birimleri (enstitüleri), Akademisyenler
12.00 Öğle Yemeği
13.00 Kayısı Üretim Alanlarında inceleme
17.00 Malatya Hava Limanına varış
17.15 Malatya Hava Limanından Ankara'ya hareket.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız