SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TBMM TV'ye Kısıtlama

A- A+ PAYLAŞ
 
TBMM TV'nin canlı yayınlarına kısıtlama getirildi. Haftada üç gün canlı yayın olacak. Gerekçe, muhalefetin propaganda yapması: 
Meclis çalışmalarını ve liderlerin grup toplantısındaki konuşmalarını canlı olarak yayımlayan Meclis TV’ye sınırlama getirildi. 
 
Radikal'den Yurdagül ŞİMŞEK'in haberine göre, bundan sonra TBMM TV haftada üç gün, 14.00 - 19.00 arasında canlı yayında olacak. Kısıtlamanın nedeninin muhalefetin kürsüdeki konuşmaları, ‘propagandaya çevirmesi’ olduğu belirtiliyor. CHP ve MHP karara tepkili.
 
TBMM TV, 1995’ten itibaren TRT-3’le aynı frekansı paylaşarak Genel Kurul çalışmalarını canlı yayımlamaya başladı. Bir süre sonra da liderlerin grup toplantılarında konuşmaları canlı yayımlandı. Genel Kurul’daki tüm görüşmeler, kavgalar ve tartışmalar halka ulaşırken, canlı yayım milletvekillerinin de işini bir anlamda kolaylaştırdı.
 
Kuliste ya da odalarında Meclis TV’nin yayınını izleyen vekiller, oylama gibi kritik anlarda da haberdar olup Genel Kurul salonuna koşarak yetişti. Canlı yayınlar, vekillere özellikle seçmenlerden, “Meclis’teyim dediniz ama televizyondan izledim yoktunuz” şeklinde ilginç telefonlar gelmesine de neden oluyordu. Hatta, benzer telefonların milletvekili eşlerinden bile geldiği ifade ediliyordu.
 
‘Propaganda yapıyorlar’ 
 
Meclis TV’nin Genel Kurul çalışmalarını baştan sona canlı vermesi bir süre sonra ‘seçmene selam’ konuşmaları nedeniyle görüşmelerin uzamasına neden olduğu eleştirilerini de beraberinde getirdi. İktidar partisi, muhalefetin canlı yayınları propaganda aracı olarak kullandığını savundu. Ve gelinen süreçte Meclis TV’nin yayınlarına sınırlama getirildi. 
 
Bundan sonra sadece salı, çarşamba, perşembe günleri saat 14.00 ile 19.00 arasında Genel Kurul çalışmalarını canlı yayımlayacak. 
 
Muhalefetse şikâyetçi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Meclis’i susturma girişimidir” derken, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de Meclis Başkanlığı’nı ve TRT’yi göreve davet etti. Meclis Başkanvekili AKP’li Sadık Yakut “Bu konuyu görüşeceğiz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız