SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TBMM Üstün Hizmet Ödül Töreni

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eğitim Vakfı (MEV)'nın da aralarında bulunduğu 47 kişi ve kuruluşa TBMM'deki törenle "Üstün Hizmet Ödülü" verildi.. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törende, MEV Başkanı Şaban Taçyıldız, ödülü TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın elinden aldı.

MECLİSTE TÖREN..
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Üstün Hizmet Ödülleri, bugün TBMM Tören Salonu'nda düzenlenen törenle sahiplerine dağıtıldı. Törene, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç, Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanları Beşir Atalay ve Nimet Çubukçu, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Türk milletinin baştacı ettiği şahsiyetlerin bir çatı altında buluşmasının kendilerine onur ve heyacan verdiğini, yüreklerini kabarttığını söyledi. Türkiye'nin yaşadığı sıkıntıları geride bırakmasında, bugün ödül alanların büyük katkısı bulunduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, yaptığı hizmetler karşılığında bu ödüle layık görülen ancak geçen ay hayatını kaybeden hayırsever işadamı Kadir Has'ı rahmet, minnet ve şükranla andığını ifade etti.

Erdoğan, topluma öncülük edebilecek böyle örnek şahsiyetlerin hakkını teslim etmek gerektiğini dile getirdi. Erdoğan, "Çünkü hünerin ehlinin kadrini, kıymetini bilmek de büyük bir hünerdir. Büyük bir marifettir. Eskiler, marifet iltifata tabidir diyerek bunu çok iyi dile getirmiş, çok latif bir şekilde ifade etmişlerdir. Bu ödüllerin verilmesini bu bakımdan önemsiyor ve destekliyorum" diye konuştu.

Bu ödüllerin Türk milleti adına verilmiş ödüller olduğuna dikkat çeken Erdoğan, bu milleti ve bu ülkeyi ayakta tutan en büyük gücün, bazıları hayatta bulunan gönlü zengin şahsiyetlerin çabaları olduğunu vurguladı.

TBMM Başkanı Bülent Arınç ise törende yaptığı konuşmada, bugün son derece anlamlı bir toplantı için biraraya geldiklerini belirterek, Türkiye'nin çeşitli illerinde milletine, ülkesine, şehrine hizmet etmiş 47 kişi ve kuruma TBMM Üstün Hizmet Ödülü vereceklerini kaydetti.

Bu ödülü almaya hak kazananların, karşılıksız yardım yapan, hiçbir kişisel faydayı düşünmeden sadece destek olmayı ve ülkesinin refahına küçük ya da büyük bir katkı sağlamayı amaçlayan insanlar olduğuna işaret eden Arınç, bu değerli insanların, karşılık beklemeden, kimsenin takdirini düşünmeden, sadece ulvi bir duygu, erdemli bir amaç için yardımlarda bulunduklarını anlattı.

Arınç, "Yoksulları, kimsesizleri, hastaları, dertlileri düşündüler. Şehirleri daha güzel olsun, daha yaşanılabilir olsun, daha güçlü olsun diye gayret ettiler. Bu insanlar, parçası oldukları milletimize hizmet için servetlerini, kazançlarınfnda takdire şayan hizmetlere önı feda ettiler. Sadece Türkiye'de değil, dünyanın dört bir yanında yardıma muhtaç insanların imdadına koştular. Milyonlarca dolar tutarındaki yardımı, adını bile duymadığımız ülkelerde mağdurlara ulaştırdılar. Bu kurumlarımız dünyaya erdemli bir davranışın örneğini verdiler ve şöyle dediler. 'Biz yoksulun ve mağdurun yardım isteyen sesini duyduk. Anadolu'dan koşup geldik.' İşte yüce milletimizin bağışlarını toplayıp, o okyanuslar ötesindeki ülkelerdeki mağdurlara yetiştiren derneklerimiz ve vakıflarımız buradadır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. TBMM Başkanlık Divanı tarafından bu yıl 47 kurum ve kişiye verilmesi kararlaştırılan TBMM Üstün Hizmet Ödülleri ve Başkanlık Divanı ödül beratları, TBMM Başkanı Arınç, Başbakan Erdoğan ve törene katılan Bakanlar tarafından sahiplerine verildi.

Malatya Eğitim Vakfı'nın ödülünü, vakıf başkanı Taçyıldız'a TBMM Başkanı Arınç verdi. Törende Malatya Milletvekillerinden Ali Osman Başkurt, Mevlüt Aslanoğlu ve Münir Erkal da hazır bulundu.

TBMM Üstün Hizmet Ödüllerine layık bulunan kuruluşlar şunlar:

"Aydın Doğan Vakfı, Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Elginkan Vakfı, Hüsnü Özyeğin Vakfı, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Köy Çocukları Eğitim Derneği, Malatya Eğitim Vakfı, Mehmet Muzaffer Akpınar Vakfı, Türk İşkadınları Derneği, Türkiye Kızılay Derneği, Vehbi Koç Vakfı ve Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı. Kişisel olarak ödüle layık görülenler ise şunlar: Yüksek Mimar Turgut Cansever, Adanalı işadamları Nuri Çomu ve Nazım Turgut, Afyonkarahisarlı işadamı Yılmaz Oruç, Ağrılı işadamı İbrahim Çeçen, Aksaraylı işadamı Tuncer Güney, Ankaralı işadamları Berat Cömertoğlu ve Özkent Akbilek, Ardahanlı işadamı Nurettin Çarmıklı, Bayburtlu işadamı Mustafa Köseoğlu, Burdurlu işadamı Adem Tolunay, Çorumlu işadamı Haydar Ali Öztaş, Denizlili işadamı Osman Nuri Yılmaz, Edirneli işadamı Yusuf Çapraz, Erzincanlı işadamı Mehmet Torun, Gaziantepli işadamı Adnan İnanıcı, Hataylı işadamı Fuat Tosyalı, Iğdırlı işadamı Yusuf Aydeniz, İstanbullu işadamı Sadık Eratik ile hayırsever Oya Kayacık, İzmirli işadamları Cihat Kora ve Reha Necla Midilli, Karabüklü işadamı Uğur Yücel, Karslı işadamı İsmail Aytemiz, Kayserili işadamı Kadir Has, Kocaelili işadamı Gazanfer Bilge, Konyalı işadamı Zeki Altındağ, Manisalı işadamı Halil Yurtseven, Nevşehirli işadamı Hacı Halil Türkan, Niğdeli işadamı Mazhar Gürgen Bayatlı, Siirtli işadamı Ethem Sancak, Sivaslı işadamı Mustafa Aydoğdu, Uşaklı işadamı Halil Kaya Gedik, Zonguldaklı işadamları Mehmet Çanakçı, Mithat Çanakçı ve Hüseyin İbrahim İzmirli".

VALİDEN KUTLAMA..
Öte yandan, Vali Halil İbrahim Daşöz de, bir açıklama yaparak MEV'i kutladı.

Vali'nin açıklaması şöyle:

"Malatya Eğitim Vakfına Türkiye Büyük Millet Meclisince “Özel Hizmet Ödülü” verilmesi, tüm Malatya halkını mutlu etmiştir.

Malatya Eğitim Vakfı, kurulduğu tarihten beri başta eğitim, sağlık ve sosyal yardım konularında olmak üzere İlimizin pek çok ihtiyacının karşılanmasında önemli hizmetler yapmıştır.

Ayrıca İstanbul’da, tüm hemşehriler için ortak bir buluşma ve iletişim adresi olmakta ve İstanbul-Malatya arasında köprü işlevi görmektedir.

Vakıf, bütün bu hizmet ve çalışmalarıyla, Ülkemizde örnek bir sivil toplum kuruluşudur.

Malatyalılar olarak böylesine saygın bir kuruluşa sahip olduğumuz için gurur duymalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Malatya Eğitim Vakfının saygıdeğer başkanı Sayın Şaban TAÇYILDIZ’a, yöneticilerine, üyelerine ve kurulduğu tarihten beri görev almış tüm yönetici ve katkı sahiplerine bizlere yaşattıkları bu mutluluk ve gururdan dolayı teşekkürlerimizi sunar, başarılarının artarak devamını dilerim."

FOTOĞRAFLAR: MEV yöneticilerine ödül verilirken- GÖRÜŞ Özel (Ankara)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız