SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TBMM Üstün Hizmet Ödülü

A- A+ PAYLAŞ

TBMM Başkanlık Divanı, bu yıl TBMM Onur Ödülü'nün ünlü tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık'a verilmesini kararlaştırdı. Meclis, İstanbul'da ikamet eden ve Malatya'da eğitim yatırımları yapan hayırsever işadamı Abdulkadir Eriş'in aralarında bulunduğu 71 kurum ve kişiye de 'Üstün Hizmet Ödülü' verecek.

Meclis Başkanı Köksal Toptan başkanlığında gerçekleştirilen Başkanlık Divanı'nın bugünkü toplantısında TBMM Onur Ödülü ve TBMM Üstün Hizmet Ödülü görüşüldü. Toplantıda, TBMM Onur Ödülü'nün bu yıl Prof. Dr. Halil İnalcık'a, TBMM Üstün Hizmet Ödülü'nün de 71 kişi ve kuruma verilmesi kararlaştırıldı.

TEMA'YA 'ÜSTÜN HİZMET' ÖDÜLÜ
Toplantıda alınan kararla Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Erzincan Kültür, Eğitim Vakfı (EKEV), Keçici Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA)'na 'TBMM Üstün Hizmet Ödülü' verilecek.

MHP'Lİ ESKİ BAKAN DA ÖDÜL ALACAK
Meclis Başkanlık Divanı'nın Üstün Hizmet Ödülü verilmesini kararlaştırdığı ve aralarında MHP'li eski Devlet Bakanı Abdulhaluk Çay'ın da bulunduğu kişiler ise şunlar:

''Yusuf Baysal (Adana), Necati Kurmel (Adana), Dursun Orhan Ağaçlı (Aksaray), Feyzi Halıcı (Ankara), Faik Güngör (Ankara), Ayhan Sümer (Ankara), Mustafa Sak (Antalya), Nuri Vatan (Ardahan), Mehmet Hakkı Yercan (Balıkesir), İnci Bankoğlu (Bartın), İsmail Eren (Bitlis), Ahmet Baysal (Bolu), Cevat Sayılı ve Mehmet Uzal (Burdur), Fernur Sözen (Çanakkale), Nurten Öztürk (Çanakkale), Abdulhaluk Mehmet Çay (Çorum), Ömer Derindere (Çorum), Kadir Kameroğlu (Denizli), Mustafa Kaynak (Denizli), Sevim Yenice
(Edirne), Fehmi Çetinkaya (Elazığ), Mithat Turgutcan (Erzurum), Mehmet Maruf Marufoğlu (Gaziantep), Ali Özcan Alevli (Gaziantep), Hüseyin Hüsnü Tekışık (Giresun), Enver Yücel (Giresun), Recep Atakaş (Hatay), Mehmet Selim Kara (Hatay), Ali Parim (Iğdır), Mustafa Gürkan (Isparta), Hasan Zühtü Şenyuva (İstanbul), Yavuz Bülent Bakiler (İstanbul), Şükrü Sürmen (İstanbul), Yücel Çakmaklı (İstanbul), Prof. Dr. Mehmet Fuat Sezgin (İstanbul), Adil Erdem Bayazıt (İstanbul), Halit Narin (İstanbul), Prof. Dr. Nevzat
Kor (İstanbul), Turan Yazgan (İstanbul), Prof. Dr. Orhan Türkdoğan (İzmir), Ashabil Tanrıverdi (Kahramanmaraş), Mutullah Yolbulan (Karabük), Sami Özdağ (Karaman), Resul Yıldız (Kars), Dr. Mehmet Salih Osmanoğlu (Kastamonu), Prof. Dr. Saime İnal Savi (Kastamonu), Ali Rıza Özderici (Kayseri), Mehmet Orhan Sanlı (Kilis), Atalay Şahinoğlu (Kocaeli), Faik İçil (Konya), Ali Akkanat (Konya), Ahmet Keleşoğlu (Konya), Abdülkadir Eriş (Malatya), Ahmet Tarık Almış (Manisa), Mehmet Edip Yüksel (Mardin), Semiha Altunkan
(Muğla), Ethem Ruhi Üngör (Niğde), Faruk İhsan İshakoğlu (Rize), Tahsin Usta (Rize), Mehmet Öngel (Samsun), Ahmet Ayık (Sivas), Müjgan Kalelioğlu (Tekirdağ), Cemalettin ve Şerafettin Dinçer (Tokat), Arslan Zeki Demirci (Zonguldak), Ülkü ve Ahmet Durusuy (Zonguldak), Zeki Yurtbay (Zonguldak)."

ERİŞ KİMDİR?
15 Mart 1932 senesinde Malatya’da doğdu.

Malatya Gazi İlk Okulu’nu bitirdikten sonra Erkek Sanat Endüstri Meslek Lisesi’ne devam etti. Annesini beş yaşında kaybetmesinin ardından 16 yaşında da babasını kaybetmesi üzerine öğrenimine devam edemedi ve çalışma hayatına atılmak zorunda kaldı.

1952 yılında evlendi , vatani görevini tamamladıktan sonra ticaret hayatına atıldı.

1954 -1957 yılları arası manifatura ve tuhafiye işinde daha sonra 1957-1967 yılları arası kamyon, traktör,çeşitli oto lastikleri,sigorta ve çeşitli acentelikler üzerine ticari faaliyetlerini Malatya’da sürdürdü.

1967 yılından beri İstanbul’da Otelcilik,Turizm ve çeşitli Oto Acentelikleri üzerine kurmuş olduğu TURER Otomotiv ve Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nde ticari faaliyetlerine devam etmekte ve halen Şirketin, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

2 kız,1 erkek evlat ve 5 torun sahibidir.

İstanbul’da, başta Malatya Eğitim Vakfı kurucu üyesi olmak üzere 7 ayrı vakıf ile muhtelif dernek ve cemiyetlerin kurucusu, üyesi olarak yönetimde ve çeşitli kurullarda görev yapmaktadır.

Ayrıca Malatyalı bir öğrencinin İstanbul gibi büyük bir şehirde okuma zorluğunu düşünerek kendi adına kurmuş olduğu Abdülkadir Eriş Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı’ndan maddi sıkıntı içinde olan yüzlerce Malatyalı Üniversite öğrencilerine yıllardır karşılıksız burs vermektedir.

Malatya’da bugüne kadar yapıp bağışladığı ve kendi adını taşıyan iki İlköğretim Okulu, bir Güzel Sanatlar Anadolu Meslek Lisesi, bir Cami, bir Verem Savaş Dispanseri, ve birde Anadolu Lisesi ile doğduğu şehre hayır hizmetlerine hizmet etmektedir.

FOTOĞRAF: TBMM Üstün Hizmet Ödülü verilen Eriş, 2 hafta önce Malatya'da yapılan Sevgi Şöleni'ne katılmış, güvercin uçurmuştu. (Selahattin GÖKATALAY)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız