SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TBMM'de Ayrımcılık Tartışması

A- A+ PAYLAŞ

TBMM Genel Kurulu'nda CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun, köylere hizmet götürülürken Alevi köylerine ayrımcılık yapıldığı iddiası, AKP'li milletvekillerinin tepkisine neden oldu.

Yerel meclislere olağanüstü toplantı yapma imkanı sağlayan kanun teklifinin yürütme maddesi üzerinde söz alan CHP'li Aslanoğlu, hükümetin belediyeler ve köyler arasında hizmet ayrımı yaptığını öne sürdü. Aslanoğlu, "Belediyenin verdiği bir greyder geri alınıyor. Neden? Çünkü, Alevi köyü olduğu için" şeklinde konuşunca ortam gerildi. Aslanoğlu'nun sözlerine tepki gösteren AKP milletvekillerinden bazıları ayağa kalkarak, "Bölücülük yapıyorsun" diye bağırdı.

Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili İsmail
Alptekin, Aslanoğlu'nun mikrofonunu kapatarak, sözlerini düzeltmesini istedi ancak Aslanoğlu iddiasında ısrar eti.
Kendisine bölücülük yaptığını söyleyen AKP'li milletvekillerine ise Aslanoğlu, "Bölücülüğü siz yapıyorsunuz. Siz hükümetsiniz" diye seslendi.

Aslanoğlu, daha sonra AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa ile Malatya Milletvekili Münir Erkal'ın yanına giderek, iddialarına devam etti. O sırada ayağa kalkan AKP'li vekiller Aslanoğlu'nun üzerine yürüdü. Araya giren milletvekilleri, tartışmayı yatıştırmaya çalışırken iki parti milletvekilleri arasında karşılıklı sözlü sataşma bir süre daha devam etti.

Daha sonra kürsüye gelen AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, Aslanoğlu'nun milletvekili sorumluluğu ile bağdaşmayan ve vatandaşlar arasında ayrımcılık yapan talihsiz bir konuşma yaptığını belirterek, böyle bir ayrımcılığı şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Türkiye'nin 73 milyonluk bir mozaik olduğunu ve hiç bir bireyin diğerinden üstün olmadığını vurgulayan Fatsa, bunu da herkesin içine sindirmesi gerektiğini söyledi. Fatsa, "Sayın Aslanoğlu, ne kadar bakarsan bak, AK Parti'de Alevi-Sünni ayrımı bulamazsınız. Bizim iktidarımızda hiçbir ayrımcılık bulamazsınız. Sözlerinizden dolayı sizi şiddetle kınıyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız