SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TBMM'de Kayısı Dağıttılar

A- A+ PAYLAŞ

Malatya kayısısı tanıtım günleri çerçevesinde Malatya'dan yola çıkan 'Kayısı Konvoyu' TBMM'ye geldi.

Malatya kayısısı tanıtım günleri çerçevesinde Malatya'dan yola çıkan 'Kayısı Konvoyu' il il gezmeye devam ediyor. 'Kayısı Konvoyunun' Kayseri'den sonra ikinci durağı TBMM oldu. Malatya Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır'ın öncülüğünde Malatya kayısısını tanıtmak için Türkiye turuna çıkan konvoyu, TBMM önündü Malatya milletvekilleri karşıladı. Meclis çalışanlarına kayısı dağıtan milletvekilleri, Malatya kayısısının birçok sağlık sorununa iyi geldiğini belirterek, kayısının tüm dünyada tanınmasını sağlayacaklarını söyledi. Daha sonra kutularla kayısılar kulislerde dağıtılmak üzere götürüldü.

KIZILAY MEYDANINDA..
Malatya'nın valiliği, belediyesi ve sivil toplum kuruluşları, ''18. Malatya Fuarı ve Kayısı Festivali''nin tanıtımını yapmak amacıyla Ankara Kızılay Meydanı'nda vatandaşlara kayısı dağıttı.

Malatya Valisi Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan ''Malatya Heyeti'' başkentin çeşitli semtlerinde kayısı tanıtımı yaptı. Kızılay Meydanı'nda Ankaralılarla bir araya gelen Malatya Valisi Saran, tarım sektörünün ve tarım ürünlerinin değerinin artığı bugünlerde kayısının önemine vurgu yapmak için etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Saran, ''Kayısı üreticileri 50 bini aşan sayısıyla hem Malatya'da geniş bir sosyal tabana hitap ediyor hem de Türkiye'nin önemli döviz girdilerinden birini teşkil ediyor. Bu üründen elde edilecek kaynağın azami ölçüye çıkartılabilmesi için öncelikle iç piyasada tercih edilmesi gerekiyor. Kayısı dünya piyasalarında da mutlaka endüstriyel madde olarak değerlendirilmelidir'' dedi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da dünyanın her yerinde kayısının yetiştiğini ancak Malatya kayısısının tadını hiç birinin karşılamadığını belirtti. Kayısının stratejik ürün olarak görülmesi gerektiğine dikkati çeken Çakır, ''Dünya kuru kayısısısının yüzde 85'ini Malatya karşılıyor. Böyle değerli ürünün tanıtılması adına iç tüketimin daha da artırılması gerekiyor. Malatya kayısısı hem Avrupa'da hem de Amerika'da önemli bir yere sahip üründür'' diye konuştu.

''Kayısı Otobüsü''yle Malatya'dan getirilen kayısılar, Kızılay Meydanı'nda vatandaşlara dağıtıldı. Bazı Malatya milletvekillerinin de katıldığı etkinlikte heyet davul zurna eşliğinde meydanda halay çekti.

CUMARTESİ İSTANBUL'DA..
Bu arada, "Kayısı Konvoyu" Cumartesi günü de İstanbul'da olacak. Buradaki Malatyalı sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla İstiklal Caddesi'ndeki Galatasaray Lisesi'nden Taksim Atatürk Anıtı'na kadar "Kayısı Yürüyüşü" yapılıp, kayısı dağıtılacak. Cumartesi günü 18.00'de başlayacak olan bu etkinlik 20.00'de tamamlanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız