SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TBMM'de Nemrut Tartışması...!

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:42:52
TBMM'de Nemrut Tartışması...!
A- A+ PAYLAŞ
TBMM Genel Kurulu'nda, Adıyaman ve Malatya milletvekilleri arasında "Nemrut kimin" tartışması yaşandı.
TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplandı. TBMM Genel Kurulu’nda, Çoğaltılmış Fikir ve Sanat Eserlerini Derleme Kanunu Tasarısı üzerinde konuşan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Malatya’nın Nemrut Dağı’na talip olduğunu belirterek, "Malatya Nemrut Dağı’na talip oldu. Malatya gözünü dikmiş, bu Nemrut’un peşini bırakmıyor. Bu Malatya kalkmış diyor ki Nemrut’u bize zimmetleyin. Olmaz. Siz önce bu anlayışı terk edin. Medeni ölçüleri siz içselleştirin, ondan sonra size Nemrut’u kumunla, taşıyla, harcınla veririz, alın hayrını görün ama bu anlayışla zor. Siz onu alır, evlerin temellerine ya da değirmen taşı olarak o heykelleri kullanır bu anlayış" dedi. 
 
-AKP’Lİ AYDIN: NEMRUT’UN TAPUSU ADIYAMAN’DA- 
 
AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, "Nemrut dünyanın en yüksek açık müzesidir. Nemrut’un tapusunun da Adıyaman’da olduğunu söylemek istiyorum" diyerek tartışmaya katıldı. 
 
Bugünün Dünya Anadilleri Günü olarak kutlandığını ifade eden Aydın, "Anadillerin yaşatılması için yaptıkları AKP’nin söyledikleri değil, eylemleri de ortada. Üniversitelerde Kürt dili ve edebiyatı bölümleri açıldı, bu dilin yaşaması bizim arzumuzdur, bu dil bizim de dilimizdir, benim de aynı şekilde dilimdir. Bu dilin de yaşatılması için AKP ne gerekirse yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 
 
BDP’li Önder, Aydın’ın konuşması sonrasında bir düzeltme yapmak istediğini belirterek, "Dünya Anadili Günü dündü" dedi.
Meral Akşener de, "Nemrut Adıyaman’ındır Adıyaman’da kalacak dedi yalnız" eklemesini yaptı. Vekillerin söz istemesi üzerine Akşener, "Malatya’yı koruyacaksınız tabi sonra şehre sokmazlar adamı" dedi. 
 
-CHP’Lİ AĞBABA: NEMRUT DÜNYANIN ORTAK MALI- 
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’da, Nemrut’un dünya insanının ortak mirası, ortak malı olduğuna işaret ederek, "Buna böyle bakmak lazım" dedi. Adıyaman’ın kardeş kent olduğunu kaydeden Ağbaba, "Adıyamanlılar ile ilgili bir sorunuz yok. Adıyamanlılar bizim kardeşimizdir. Ancak bir şey belirtmek istiyorum. Nemrut’a yapılacak yatırımın hem Malatya’ya hem Adıyaman’a yapılacak yatırımın Nemrut’u büyüteceğine inanıyorum. Adıyaman ile Malatya arasında Nemrut konusunda bir çekişme olmamasını diliyorum, bu dünyanın ortak malıdır" dedi. 
 
-CHP’Lİ FIRAT: NEMRUT ADIYAMAN’IN- 
 
CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat da, son zamanlarda Nemrut’un Malatya’ya katmanın düşünüldüğünü belirterek,"Ancak biz Adıyaman’ın varlıkların sömürülmesini istemiyoruz. Atatürk Barajı’nın suyu Şanlıurfa’ya, Göksu’nun suyu Maraş’a, Antep’e, artık Nemrut’u bıraksınlar, Adıyaman ile özdeşleşen bir durum, tarihi eserdir" diyerek tepkisini dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız