SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TBMM'deki Sergide Son Gün

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı Ressam Cezmi Orhan yönetimindeki Kum Sanat’ta yetişen ve Sanatçı Kadınlar Derneği üyesi olan 16 ressamın 32 ipek baskı yapıtı TBMM Mustafa Necati Evi’nde sergilendi. 6 Nisan 2010 günü yapılan açılışa sanatçılar, yakınları ve sanatseverler katıldı. 11 Nisan'a kadar açık kalacak sergi 10.00-19.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Serginin açılışından önce görüştüğüm Sanatçı Kadınlar Derneği Başkanı Yasemin Coşkun, “Derneğimiz üyesi 16 sanatçının 32 yapıtı sergide yer alıyor. Biz çeşitli aralardan sonra Kum Sanat’ta Zafer Gençaydın, Cezmi Orhan ve Ali Asgar Çakmak’tan ders alarak yetiştik. Yaptığımız çalışmalar sonunda da bu sergiyi açtık” diyerek serginin hazırlık ve açılış seyrini açıkladı.

Açış konuşmasını yapan Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Hasan Korkmazcan, “Cumhuriyetin ilk Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati adına düzenlenmiş olan bu kültür sanat evinde 16 yaratıcı kadının eserlerini bir arada göreceğiz” dedi.

Kum Sanat Yöneticisi ressam hemşerimiz Cezmi Orhan da sergi ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Her ressam serigrafi yapar. Ama bu sergide sanatçıların tümü kadın, tüm yapıtlar serigrafi tekniğiyle yapılmış özgün baskı resimlerdir. Yaklaşık beş yıldır sürmekte olan çalışmalar sonunda açıldı sergi…

Hobi grubu değil, gerçek anlamda sanat yapmak için yola çıkmış bir gruptur. Çalışmalar da gerçek bir akademik çalışmadır.

Canlı modelden desen çalışılmış, A. Asgar Çakmakçı ile heykel, Cezmi Orhan ile boya atölye çalışmaları yapılmış, iki yıldır da Zafer Gençaydın ile çizim atölye çalışması yapılarak bu sergi ortaya konmuştur. 24 saat sanatla var olan bir grubun sergisidir.”

Sanatçı Kadınlar Derneği
Asuman İnceayan, Aydan Özbalkan, Ayşe Öztürk, Ayşe Kürklü, Bilgi Zontur, Canan Töreli, Gülgün Şahin, Hale Metin, Leyla Çoşkun, Mine Koç, Nejla Tuğcu, Sabriye Biler, Selin Cakova, Sultan Kelecioğlu, Şebnem Müderisoğlu, Şükran Ersoy Ve Yasemin Coşkun'dan oluşan bir dernek. Amaçlarını yurtiçi ve yurtdışında kadın sanatçıların plastik sanatlar alanında konumu sanatsal durumu ve etkinliğinin geliştirilmesi için gerekli iletişim dayanışma ve işbirliğini sağlamak, toplumun kültürel kalkınmasına katkıda bulunmak, çağdaş sanat üretimine destek olmak, çocuk ve gençlerin sanata ilgi ve eğilimlerini arttırmaya yardımcı olmak olduğunu belirtiyorlar.

Cezmi Orhan ve Kum Sanat
1965 yılında Doğanşehir’de doğdu. Akçadağ’ın Kümekavak köyündendir. İlk ve orta öğrenimini Malatya’da tamamladı.
1990’da Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümünden mezun oldu. 1995 de Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Ana Sanat dalında yüksek lisans eğitimini tamamlayarak aynı yıl Sanatta Yeterlilik programına başladı. TBMM 75. Yıl Resim Yarışmasında Üçüncülük Ödülü (1995), 60. Devlet Resim ve Heykel Yarışmasında Başarı Ödülü (1999), 64. Devlet Özgün Baskı Yarışmasında Başarı Ödülü (2003) ve Antalya Festivali kapsamındaki 2. Ulusal Resim Yarışmasında Birincilik Ödülü (2003) alan sanatçı, halen serbest ressam olarak çalışmaktadır. 1990 yılından buyana 11 kişisel sergi olmak üzere 50’den çok sergide yapıtları yer almıştır
T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Kum Sanat Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi, Cezmi Orhan tarafından kurulmuş olup; yine Cezmi Orhan yönetiminde resim ve desen, müzik, dans ve heykel bölümleri ile hizmet vermektedir.

HABER: Süleyman ÖZEROL

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız