SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'TBMM'yi Boykot Etmiyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni boykot etmediklerini belirten CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, hukuk dışı uygulamalara karşı çıktıklarını belirtti.

CHP Malatya İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, "Anti demokratik ve hukuk dışı uygulamanın parçası olamayız" diyerek şunları söyledi.

"CHP, ülkemize çok partili rejimi ve demokrasiyi getiren parti olarak; demokrasinin, hukuk devletinin, güçler ayrılığının ve milli iradenin ayaklar altına alınmasına asla izin vermeyecektir. Mahkum olmamış, hüküm giymemiş, seçme ve seçilme engeli bulunmayan, savcılıktan, Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) milletvekili olabilir diye belge almış, milletvekillikleri YSK tarafından onaylanmış ve mazbatalarını almış, meclise kaydını yaptırmış bütün arkadaşlarımızın yemin etme hakkının gasp edilmesine karşı çıkıyoruz. Önüne geleni üç satırlık bir gerekçeyle tutuklayan, ancak tahliye etmemek için dokuz sayfa gerekçe yazan yargı anlayışına hayır diyoruz. Yargı vesayetine de, yargı üzerindeki vesayete de hayır diyoruz. CHP yalnız kendi arkadaşlarına değil her koşulda milli irade ve demokrasiye saygının gereği olarak aynı durumdaki diğer milletvekillerine yapılan haksızlığa, hukuksuzluğa da karşıdır, karşı olacaktır. Demokrasiyi, Cumhuriyeti, insan haklarını, barışı ve özgürlükleri savunmayı ve korumayı ilke edinmiş CHP milletvekili olarak, halkın seçtiği milletvekillerinin yemin etmesine izin vermeyen, anti demokratik ve hukuk dışı uygulamanın parçası olamayız. Dolayısı ile biz CHP milletvekilleri olarak; Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) boykot etmiyoruz. Bizim mücadelemiz hukuk dışı ve demokrasi karşıtı uygulamalaradır. Bu birilerinin söylediği gibi maaş almaya indirgenecek kadar basit bir sorun değildir. Ben maaş almamaya hazır olduğumu da buradan belirtmek isterim."

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız