SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TDH'ciler CHP'de..

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Malatya İl ve 12 ilçe teşkilatı Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katıldı.

CHP'de düzenlenen toplantıda konuşan CHP Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, "Türkiye'de genel başkanımıza yoğun bir ilginin olduğunu gördük. Biz helal süt emmiş herkesi partimize üye olmaya, partimizde siyaset yapmaya, partimize oy vermeye çağırıyoruz" dedi.

TDH İl Başkanı Yusuf Sürücü ise, Malatya İl Teşkilat olarak 12 ilçe örgütü 24 belde ve yaklaşık 4 bin üye ile birlikte CHP'ye katıldıklarını belirterek, "İktidar hedefiyle yola çıkan, ancak CHP'deki iktidar yürüyüşü karşısında tarihsel sorumluluğu gereği partileşme çalışmasını sona erdiren TDH örgütleri, kadroları, üyeleri CHP çatısı altında iktidar mücadelesini sürdürmek karırındadır" dedi.

MGC'Yİ ZİYARET..
Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret edip, Kayısı Festivali'ndeki bir konser sırasında emniyet güçlerinin bazı basın mensuplarının çalışmasının engellemesini kınadı.

CHP Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, ziyarette yaptığı konuşmada, "Geçtiğimiz günlerde Kayısı Festivali'ndeki bir konser sırasında emniyet güçlerinin bazı basın mensuplarının çalışmasını engellemesi nedeniyle hem geçmiş olsun demek, hem kınamak için buradayım. Kamu adına görev yapmaya çalışan basın mensuplarına bazı polisler tarafından tartaklandığını öğrendik ve üzüntü duyduk. Polis de gazeteci arkadaşlar da kumu görevi yapıyor. Halkın haber alma özgürlüğünü engelleme girişimini kınıyoruz. Bunu bütün emniyet camiasına mal etmek istemiyoruz. İnanıyoruz ki, bu sadece o gün görev yapan memur arkadaşın o anki psikolojisinden kaynaklanmıştır. Yetkililerin de gereğini yapacağına inanıyoruz. Bir daha böyle olayların yaşanmamasını diliyoruz’ dedi.

Ağbaba, genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun 23 Temmuz cuma günü hükümet meydanında saat 17,30'da miting düzenleyeceğini hatırlatıp vatandaşları davet etti.

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Mikail Pelit ise, CHP’ye ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Yaşanan olayların ardından gerek Valilik, gerekse belediyeden tek bir ses çıkmamasını eleştiren Pelit, “CHP İl Başkanımız Sayın Veli Ağbaba’nın bu nazik ziyareti bizleri onurlandırmıştır. Ancak bugüne kadar ne Valilik ne belediye, ne de diğer siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından ses çıkmamıştır. Kamu görevini yapan basın mensuplarına toplumun bütün katmanları sahip çıkmalıdır’ diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız