SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TDP Müdürü Değişti

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği'ne Tayip Karahan atandı. Karahan, "Güvenlik hizmetlerinin sadece Polis eksenli değil halkın katılım ve desteğinin yanında devletin tüm kurumlarının bütüncül yaklaşımı ile çözülmesi gereken bir görev olarak algılanması gerekir" dedi.
 
TDP Büro Amiri Süleyman Hançer'in Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne Amir olarak atanması ile boşalan TDP Malatya Büro Amirliği'ne Ankara'dan Tayip Karahan getirildi. Karahan, "Güvenlik ihtiyacı insanın en temel ihtiyacı olduğu gibi, güvenlik sorunu da ilk çağlardan beri insanların en büyük sorunlarından birisi olmuş,insanlar güven içerisinde bir yaşam sürmeyi arzu etmişlerdir. Görevi vatandaşının ırz, can ve mal güvenliğini sağlamak olan teşkilatımız bugüne kadar bu görevi layıkıyla yerine getirmiş, şüphesiz bundan sonra da en iyi şekilde yerine getirecektir. Ancak günümüzde güvenlik hizmetlerinin sadece Polis eksenli değil halkın katılım ve desteğinin yanında devletin tüm kurumlarının bütüncül yaklaşımı ile çözülmesi gereken bir görev olarak algılanması gerekir" ifadelerini kullandı.
 
"Gelişmiş ülkelerin hemen hemen hepsinde toplumun güvenlik hizmetlerine katılım ve desteği yüksek oranda iken ülkemizde maalesef bu oran yukarılara çıkmamaktadır. Vatandaşlarımız bazen ‘bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ mantığıyla o yılanın bir gün kendisini ısıracağını göz ardı etmekte bazen de toplumun kendisine ‘ispiyoncu’ yaftasını yapıştıracağı hissine kapılarak toplumsal duyarlılıktan uzak yaşamayı tercih etmektedir "diyen Karahan, açıklamasını şöyle tamamladı:
 
"Günümüzde hemen hemen hepimiz içinde yaşadığı toplumla ilgili şikayetlerini her ortamda dile getirmekte ancak sorumluluk anlamında üzerimize düşeni tam olarak yerine getirmemekteyiz. Toplum Destekli Polislik anlayışı ile problemlerin tespit edilerek çözümlenmesi hedeflenmiş, toplum için toplumla birlikte düşüncesiyle işbirliği ve ortak çalışmalara ağırlık verilmiştir. Toplum Destekli Polislik Projesi 2006 yılında ülkemizde uygulanmaya başlanmış,ilk etapta büyük şehir olarak adlandıracağımız 10 ilimizde bu uygulama Pilot bölgelerde denenmiş, yaklaşık 6 aylık bir sürenin sonunda bu uygulamanın başarılı olduğu olumlu sonuçlar verdiği görülmesi üzerine ilimizde de 1 Nisan 2007 tarihinde uygulamaya konulmuştur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız