SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tebrik Ettim'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya belediye Başkanı Cemal Akın, aday adaylığını açıklayan Ahmet Çakır’la ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Akın, Ahmet Çakır’ı arayıp tebrik ettiğini ve bu gelişmenin partisinin "bir güzelliği" olduğunu söyledi. Bu arada, 2 Aralık günkü Bugün Gazetesi'nde yeralan bir haberde, AKP'nin "Gözden çıkardığı" belediye başkanları arasında Cemal Akın'ın da adı yeraldı.

"KUTLADIM.."
Akın, “Siyasi çalışmaların tabii bir neticesi bende o kardeşimize telefon açarak adaylığının hayırlara vesile olmasında temennide bulundum ve kutladım kendisini. Bu bir hizmet yarışı. Kardeşler arasında bir hizmet yarışı buna talip olan bütün arkadaşlarımızı ben gönülden tebrik ediyorum. Cenabı Hak’ta hangi arkadaşımıza bunu nasip ederse bana nasip ederse ben devam ederim veya herhangi bir arkadaşımıza bu nasip olursa o arkadaşımız bu hizmeti Ak Parti programı çerçevesinde yürütür.” dedi.

Başkan Akın, basın mensuplarının "Bu gelişme sizin için sürpriz oldu mu?" sorusuna, “Şöyle ki bu siyasette bütün ihtimaller söz konusudur. Tabi bundan dolayı yani Ak Parti İl başkanlığı yapan bir arkadaşımızın aday olması gayet doğaldır.” yanıtını verdi.

BU GELİŞME PARTİMİZİN GÜZELLİĞİDİR
Belediye Başkanı Cemal Akın, Ahmet Çakır’ın aday adaylığıyla ilgili olarak ayrıca, “Bu hizmet yarışı. Özellikle Ak Parti halkımızın teveccühü doruk noktada olduğu için siyaseten hizmet etmek gayreti içerisinde olan arkadaşlarımızda genellikle Ak Partiden aday oluyorlar. Yani belediye başkanı olarak halka hizmet edebilmenin yolu Ak Parti adayı olmak. Bu kardeşlerimiz de halka hizmet noktasından tercihlerini Ak Parti’den aday olmak yolunda kullanmışlardır. Bu nasip kısmet meselesi. Bunun neticesini hep birlikte bekleyip göreceğiz. Onun için şu anda herhangi bir şey söylemek söz konusu değil. Diğer aday adayı arkadaşlarımızın benim aday adayı olmam il başkanımızın aday adayı olması bu partimizin bir güzelliğidir.” dedi.

BUGÜN GAZETESİ'NİN İDDİASI..
Öte yandan, yaygın medya organlarından Bugün Gazetesi'nde "Gözden çıkarılan başkanlar" başlığıyla, AKP'nin yeniden aday göstermeyeceği öne sürülen başkanlar arasında Akın'ın adına da yer verildi.

Söz konusu haber şöyle:

"..AKP'de büyükşehir belediye başkanları arasında tekrar aday yapılmayacaklar konusundaki kulislar şöyle:

* Erzurum: Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın memnun olmadığı Ahmek Küçükler'in yerine yeni isim arayışına girildi.

* Sakarya: Aziz Duran, üç dönemdir belediye başkanlığı yapıyor. Değiştirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

* Malatya: H. Cemal Akın hizmet yapamaması nedeniyle gözden çıkarıldı.

* Siirt: Mervan Gül, ara seçimde milletvekilliğinden istifa ederek Erdoğan'ın seçilmesini sağlamıştı. Ancak, Erdoğan'ın Gül'e tanıdığı kredinin bittiği belirtiliyor.

AK Parti'de tekrar aday gösterileceklere kesin gözüyle bakılan isimlerin başında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek geliyor. Yeri banko görünen diğer belediye başkanları ise şu isimlerden oluşuyor. Nihat Zeybekçi (Denizli), Menderes Türel (Antalya), Eşref Fakıbaba (Şanlıurfa) Konya (Tahin Akyürek).."

ARŞİV FOTO: Üstteki fotoğraf 21 Kasım 2008 günü çekildi. Belediye Başkanı Cemal Akın, 29 Mart 2009 seçimlerinde AKP'den Belediye Başkan Aday Adayı olmak üzere başvuru evraklarını, o zaman il başkanı olan ve adaylığı sözkonusu olmayan Ahmet Çakır'a teslim etmişti. Akın'dan 10 gün sonra Çakır da aday adayı oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız