SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tecde ve Çilesiz'i Çıkardık"!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:42:03
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyut Belediye Meclisi, Tecde ve Çilesiz bölgesinin Karakavak’tan ayrılmasını kararlaştırdı. 

Bir vatandaşın mahkemeye başvurması üzerine Karakavak Bölgesi’ndeki imar uygulamasının bozulması nedeniyle, Tecde ve Çilesiz Mahallelerinde oturan vatandaşların mağdur edilmemesi için bu bölgelerin Karakavak’tan çıkartılması ve Karakavak Bölgesi için ayrı bir imar uygulaması yapılacağı belirtildi.

Yeşilyurt Belediyesi’nin CHP’li üyesi Günnur Tabel ise, mahkeme verdiği kararın bütün bölgeyi kapsadığını savunarak, “Bu karar, mahkeme kararına karşı çıkmak anlamına  gelmez mi?” diye sordu. 

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat başkanlığında dün yaptığı ikinci oturumla Eylül ayı çalışmalarını tamamladı.

Meclis gündemine belediye mallarına haciz konulmaması ve 20 yıldır süren ancak bir türlü neticelenemeyen Karakavak Bölgesi’nin imar planının bozulmasıyla, Çilesiz ve Tecde Mahallelerinin bölgeden ayrılması konusu damga vurdu.

“Bütün bölgenin imarı bozuldu ama…”

İŞGEM’de yapılan meclis toplantısında yıllardır sonuçlandırılamayan Karakavak Bölgesi’nin imar uygulaması tartışıldı.  Teklif hakkında meclise bilgi veren Yeşilyurt Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Çınar, Malatya’nın büyükşehir olmadan önce yapılan imar uygulamasına yaptığı itiraz nedeniyle mahkemenin iptal ettiğini hatırlatarak, Karakavak Bölgesi imar uygulamasının daha sağlıklı olabilmesi ve Tecde ve Çilesiz Mahallelerini Karakavak’tan çıkardıklarını söyledi. Çınar,  bu karalarını ise “Böylece, Tecde ve Çilesiz mahallelerindeki vatandaşların mağduriyetini önlenecektir” sözleriyle savundu.

CHP’li meclis üyesi Günnur Tabel ise Komisyon Başkanı Çınar’a “Mahkeme, yalnızca Karakavak Mahallesi’ndeki uygulamayı değil, bölgedeki uygulamayı bozmuştu. Bu karar, mahkeme kararına karşı çıkmak olmuyor mu?” sorusunu yöneltti. 

Komisyon başkanı Çınar ise, Tabel’in sorusuna  “Evet. Mahkeme uygulamanın bütününü iptal etmişti. Toplam 429.50 Hektar olan bölge de mahkemeye Fahri Kayahan’ın batı bölgesinde yer alan bir arsa sahibinin itirazı var. Çilesiz ve Tecde’de herhangi bir sıkıntı yok. Ama o bölgelerde yaşayan vatandaşlar da bu karardan olumsuz etkilendi. Bu olumsuzluğu gidermek için her iki mahalleyi Karakavak Bölgesi İmar Uygulaması kapsamından çıkardık” şeklinde yanıt verdi. 

“Bize haciz geleceği duyumlarını aldık”

Mecliste, kamu yararına yapılan çalışmaların aksamaması için belediyenin araç ve mal varlıklarına haciz konulmama için verilen teklifin görüşülmesi esnasında CHP’li üyeler madde üzerinde ayrıntılı bilgi istedi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise “Kapanan bazı beldelerin borçlarına karşılık hacze gidileceği yönünde duyumlarımız var. Borçlarımızı ödeyeceğiz ama kamu yararına yapılan çalışmaların kesintisiz sürmesi için bu kararı almamız gerek” ifadeleriyle meclisi bilgilendirdi. 

Gündemin diğer maddeleri arasında bulunan Mania Planı,  Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından incelendiği ve görüşmelerin Bakanlık nezdinde sürdürüldüğü gerekçesiyle ertelenirken, Karakavak Mahallesi’nde konut alanında olan bir parselin konut+ticaret alanına, Uçbağlar Mahallesi’nde  bulunan bir parseldeki yapılaşmanın 4 kattan 5 kata çıkarılması ve Aşağıbağlar Mahallesi’nde bulunan bir parselin ayrık nizamdan blok nizama ve 4 kattan 7 kata çıkarılması talepleri de detaylı incelenmek üzere ertelendi. 

Yeşilyurt Belediyesi’nce oluşturulan Dış İlişkiler ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüklerinin çalışma usul ve esasları hakkındaki yönetmelikler de okunarak kabul edildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız