SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tecde Yeşil İçin Çıkış Noktamız'

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:28:34
'Tecde Yeşil İçin Çıkış Noktamız'
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti Malatya Merkez İlçe Yeşilyurt Belediye Başkanlığı aday adayı Mimar Vahap Erdem, Tecde Mahallesi’ni ziyaret etti.

Tecde Mahalle Muhtarı Abuzer Akkuş ve Tecde Kalkınma Derneği üyeleri ile görüşen Erdem, Tecde’nin Yeşilyurt için anlamının büyük olduğunu belirterek, “Yeşilyurt yeşil kalacak sloganını üretirken Tecde bizim çıkış noktamız oldu. Son yıllarda özellikle dokuyu bozan bir yapılaşma olsa da mevcut durumu koruyarak Tecde’yi yeşil dokuyla bezenmiş farklı bir mimari yapıyla şehirle yeniden entegre etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Tecde’de kurulan pazar esnafını da ziyaret eden Erdem, projeleri arasında yer alan sabit semt pazarlarının sadece mahalle halkına değil, kentin bütününe hizmet vermek amacıyla tasarlandığını belirterek, “Bugün batıya gittiğinizde sabit semt pazarlarının kurulduğu gün sadece o semtin insanları değil şehrin insanları pazara akın ediyor. Bu nedenle artık sokak aralarına sıkışan pazarları bu alanlardan çıkararak daha modern alanlara taşıyacağız” diye konuştu.

Tecde’ye yönelik sabit semt projelerinin de bulunduğunu kaydeden Erdem, “Tecde, herkesin tabiri ile Malatya’nın oksijen deposuydu. Göreve geldiğimizde mevcut alanlarında dokuyu koruyarak yeni bir yapılanma sürecine gidilebilir. Bunun için sosyal donatıları da ön plana çıkararak Tecde’nin mevcut yapısına uygun bir proje üzerinde çalışıyoruz. İnşallah Yeşilyurt’un her mahallesi için o mahallenin yapısına uygun çalışmalarımız olacak” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız