SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tecde'de Gergin Gece...

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:28:38
Tecde'de Gergin Gece...
A- A+ PAYLAŞ

Tecde'de,  ilkokul 1. sınıfa giden iki çocuğa cinsel saldırı iddiasıyla suçlanan 12 yaşlarındaki iki çocuğun ailesinin oturduğu ev, bazı mahalle sakinleri tarafından taşlandı ve yakılmak istendi. Polis olaya müdahale ederken, mahallelinin tepki gösterdiği aile evlerini terketti.

Alınan bilgiye göre, olay Perşembe akşamı 20.30 sularında meydana geldi. Mahalle sakinlerinden oluşan kalabalık bir grup Şentepe 16. Sokakta bulunan Y. ailesine ait evi taşlayarak, yakmak istedi. Bunun üzerine evde bulunanlar da dışarı çıkarak kalabalığın eve yaklaşmasını engellemek için av tüfeği olduğu iddia edilen silah ile havaya ateş açtı. Öfkeli kalabalık hedeflerindeki evi taşla saldırarak, bazı camları kırdılar. 

Olayın ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi ile çevik kuvvet yönlendirildi. Saldırıya uğrayan evin çevresi güvenlik çemberi altına alınırken, Emniyet yetkilileri zaman zaman devreye girerek öfkeli kalabalığa sakinleştirmeye ve bölgeden uzaklaştırmaya çalıştılar.

Mahalle sakinleri, Emniyet yöneticilerine, 3 gün önce Şentepe İlkokulu 1. sınıfa giden birisi erkek çocuk olmak üzere 6-7 yaşlarındaki iki çocuğa, okul çıkışında okulun bahçesinde 12 yaşlarındaki iki çocuğun cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ederek, çocukların cinsel saldırıya uğradığına dair ellerinde hastane raporu bulunduğunu ileri sürdüler. Savcılığın cinsel saldırıda bulunan çocuklara yönelik her hangi bir işlem yapmadığını da ileri süren mahalle sakinleri, bundan dolayı saldırıda bulunan çocukların oturduğu aileye tepki gösterdiklerini ve onları artık bu mahallede istemediklerini, aksi takdirde daha büyük olayların olabileceğini söylediler.

Emniyet yetkilileri ise öfkeli kalabalığı sakinleştirerek, olayla ilgileneceklerini ve durumu ilgili makamlara ileteceklerini söyleyerek, herkesin evlerine gitmesini istedi. Mahalle sakinlerinden yaşları büyük olanlar kalabalığı bölgeden uzaklaştırdılar.

Mahalle sakinlerinden bazıları bölgeden uzaklaşırken, bu ailenin mahalleden çıkarılmasını, aksi takdirde evlerini yakacaklarını söylediler.

Olaydan sonra mahalle sakinlerinin hedefindeki  aile ile görüşen Emniyet mensupları, aileyi gidebilecekleri adrese götürebileceklerini ve mutlaka bölgeden götürülmeleri gerektiğini söylediler. Gece geç saatlerde aile, Emniyet görevlilerince belirttikleri adrese götürülürken, boş kalan ev ise polis ekiplerince koruma altına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız