SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tecde'de Tanışma Toplantısı...

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:41:07
Tecde'de Tanışma Toplantısı...
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Merkez Tecde Mahallesi’nde kurulan Tecde Kalkınma Derneği, üyeleriyle tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

Belediye Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen toplantıda ilk konuşmayı Tecde Kalkınma Derneği Geçici Başkanı Alaaddin İpek yaptı. Daha sonra dernek üyeleri adına söz alan Mustafa Eserçelik, dernek hakkında bilgiler vererek şunları söyledi:

“Tecde Kalkınma Derneği ismi altında geçici yönetim kurulu üyelerini oluşturarak tüzüğümüz ile birlikte dernekler masasına müracaat yaptık. Müracaatımız onaylandı. Bir ay içerisinde seçim yaparak yönetim kurulumuzu ve başkanımızı seçeceğiz. Biz birlikte Tecde'yiz diyerek yola çıktık. Tecdeli kardeşlerimizi bir çatı altında toplamak, sorunlarımıza çözüm bulmak, acılarını ve sevinçlerini paylaşmak, gelenek ve göreneklerimizi gelecek nesillere aktarmaktır. Derneğimiz çatısı altında yapacağımız etkinlikler ile yardımlaşmayı ve dayanışmayı bir ilke edinerek kardeşliğimizi pekiştirmektir. Elbette ki dernekler üyeler ile varlıklarını sürdürmektedir. Üyeler varsa dernek faaliyetlerinin bir anlamı olur. Bugün bu salonda toplanmamızın amacı da siz dernek üyelerimizin görüş ve önerilerini almaktır. Sizlerin bizlere sunacağı görüş ve öneriler doğrultusunda derneğimizin daha da güçleneceği bir gerçektir. Sizlerin katkı ve destekleri ile derneğimiz çatısı altında mahallemiz adına çok güzel işler başaracağımıza yürekten inanıyorum.”

Tecde Kalkınma Derneği üyelerinden Ali Yiğit ise, “Tecde Mahallesi’nin tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Malatya'nın en eski mahallelerinden olup alan olarak ta Malatya'nın en geniş mahallelerinden biridir. Şimdiye kadar Tecde adına bir derneğin kurulmaması Tecde için büyük bir eksiklikti. Bir elin nesi var iki elin sesi var diyerek çıkılan bu yolda Tecde Kalkınma Derneğinin kısa zamanda Tecde adına birçok başarılı işlere imza atacağına güvenimiz sonsuzdur. Siteleşmeyle birlikte kaybolan mahalle kültürünün yeniden inşası için, kaybolan komşuluk kültürünün canlanması ve ayakta kalması için atılan bu adımın mahallemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız