SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tecde'ye Yarım Trilyonluk Merkez

A- A+ PAYLAŞ

Tecde'de belediye tarafından geçen yıl yaptırılmaya başlanan İş ve Kültür Merkezi'nin tamamlandığı, hizmete hazır hale getirildiği bildirildi.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"Geçtiğimiz yıl Tecde Mahallesi’nde inşaatına başlanan İş ve Kültür Merkezi tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi.

İş ve Kültür Merkezi’ni Belediye Başkanı H.Cemal Akın basın mensupları ile birlikte gezerek, incelemelerde bulundu.

23 Ekim Salı günü yapılan inceleme gezisine Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri ve basın mensupları ile birlikte Tecde Mahallesi Muhtarı ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın göreve geldiklerinde Malatya’nın kültür hayatına katkıda bulunacak eserlerin yapılması gerektiğini belirttiklerini ve bugün böyle bir eseri bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tecde iş ve Kültür Merkezi inşaatının tamamen bittiğini ve şu anda temizlik işlerinin devam ettiğini kaydeden Başkan Akın, bu merkezin özelde Tecde’nin, genelde ise Malatya’nın kültür hayatına katkıda bulunacağını söyledi.

Söz konusu alanda daha önce güçsüzler yurdu bulunduğunu, Tecde’ye ve Malatya’ya yakışmayan bu alana proje çalışmaları yaparken bazı teklifler geldiğini hatırlatan Başkan Akın, “ Bu alanda Kültür faaliyetlerinin yürütülmesi için çalışmalar başlattık. Bazı vatandaşlar söz konusu yerin kıraathane olmasını istiyordu. Şentepe Mahallesi’ne yaptığımız bir gezi sırasında mahalle gençleri kıraathane yerine bir kütüphane kurulmasını bizden talep etmişlerdi. Bugün de bu müesseseyi bitirmenin bahtiyarlığını duyuyoruz’ dedi.

Tecde mahallesinde yaptırılan İş ve Kültür Merkezi binasının bölgede bulunan Barguzu, Kileyik, Yeşilyurt ve Gündüzbey gibi beldelere örnek olacağını da belirten Başkan Akın, “Bu bina bundan sonra insanlarımızın yaptıracakları binalar hususunda kendilerine bir fikir verecektir.

Daha önce buralardan geçerken, Tecde’ye bir çivi çakılmamıştı. Ben ihmal edilmiş bu bölgelere inşallah elimde bir imkan olursa hizmet getireceğim diye kendi kendime söz vermiştim. Vermiş olduğum bu sözleri de yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.

İş ve Kültür Merkezi ile ilgili teknik bilgiler de veren Belediye Başkanı H.Cemal Akın, binanın geçtiğimiz yıl 516 Bin YTL’ye ihale edildiğini, bodrum, zemin ve 1. kattan oluştuğunu, toplam kapalı alanın 1500 m2 dolayında olduğunu, bodrum katın düğün salonu, zemin katın işyeri, birinci katın da kütüphane olarak kullanılacağını söyledi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız