SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tecrübe Paylaşım Semineri'

0
Güncellendi - 2016-05-30 20:32:50
'Tecrübe Paylaşım Semineri'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın da aralarında bulunduğu 7 ilde yürütülen İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi’nin ‘Tecrübe Paylaşım Semineri’ 26-27 Mart günlerinde İstanbul Taksim’deki Point Hotel’de yapıldı.

Pilot illerden katılımcıların olduğu seminere Malatya’dan; Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, Jandarma Binbaşı Murat Gürdal, Emniyet Müdür Yardımcısı Turan Odabaş, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdülkadir Baharçiçek, Kent Konseyi Gruplar Koordinatörü Alp Tekin Saran, BİLSAM Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Polat, Kernek Mahallesi Muhtarı Metin Türkoğlu, Avukat Nüvit Eray Erener, Avukat Turan Canpolat ve Gazeteci Levent Barış katıldı.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Rahmi Doğan’ın projenin amaçlarını anlattığı seminerde; Proje Baş Teknik Danışmanı Prof. Dr. Sebastian Roche; ‘Proje Pilot Uygulamaların Gerekçesi’ ve ‘Projenin 1. Fazından Kazanılan Deneyimler’, Yasal Çerçeve Kilit Uzmanı Prof. Dr. Feridun Yenisey ; ‘Mülki İdare Amirlerinin Kolluk Kuvvetleri Üzerindeki Denetim Yetkileri’, İstanbul Pilot İlinden Sorumlu Uzman Serra Titiz; ‘Yerel Önleme ve Güvenlik Planlarının Hazırlanması ve Uygulama Aşamaları’, Pilot İller Uluslararası Uzmanı François Yves Boscher; ‘Yerel Güvenlik Planları ve Yerel Ortaklıklar : Fransa Örneği’, Uluslararası Uzman Mike Hough ‘Vatandaş Mağduriyet Anketleri’, Uluslararası Uzman Mai Sato ise ; ‘Vatandaş Odaklı Memnuniyet ve Güven Anketleri’ konularında bilgi verdi.

Toplantıda; İstanbul eski Vali Yardımcısı olan Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak ile Kadıköy’ün eski Kaymakamı olan Melikgazi Kaymakamı Hasan Karahan, farklı bakış açılarından yerel önleme ve güvenlik komisyonlarının faydaları ve zorlukları ile ilgili tecrübelerini aktardılar. Toplantıda ayrıca, ‘Yerelde Vatandaş Beklentilerinin Ölçülmesi’, ‘Önleyici Güvenlik Hizmetlerinin Planlanması’ ve ‘Yerel Düzeyde Ortaklık Kurma’ konularında da grup çalışmaları yapıldı. 27.03.2013

HABER-FOTO: Görüş Gazetesi (Levent BARIŞ)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız