SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tecrübe Paylaşım' Toplantısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:55:41
'Tecrübe Paylaşım' Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Genç MÜSİAD Malatya Şubesi, 'Tecrübe Paylaşım' toplantısını gerçekleştirdi.  MÜSİAD Malatya Şubesi'nde gerçekleştirilen toplantıda, MİMSAN Genel Koordinatörü Ahmet İlhan, genç iş adamları ile tecrübelerini paylaştı.

Söyleşi öncesinde bir konuşma yapan Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Enis Aydoğan, 'Tecrübe Paylaşım' toplantılarını çok önemsediklerini ifade etti.

Genç MÜSİAD'lılar olarak MİMSAN Genel Koordinatörü Ahmet İlhan'ın tecrübelerinden faydalanacaklarını dile getiren Aydoğan, MİMSAN'ın yaptığı çalışmalardan gurur duyduklarını belirtti.

Aile şirketleri hakkında genç iş adamlarına bilgiler veren MİMSAN Genel Koordinatörü Ahmet İlhan, "Dünya'da, yeryüzünde hale en başarılı şirketler, aile şirketleridir. Kurumsal firmalar, sermaye şirketleri öyle söylenildiği gibi en başarılı şirketler değildir. Bunu 2008 krizinde Amerika'da gördük. Orada kurumsal sermaye şirketlerinin başlarında CEO'lar var, sahipleri belli değil, borsaya açılmış. Bu CEO'lar şirketin karını yüksek, performansını iyi gösteriyorlar. Kendileri de ballı maaş ve primleri götürüyorlar. Ne zaman mortgage krizi patladı, görüldü ki bu şirketlerin CEO'ları sadece kendi ortaklarını aldatmamış, Amerika halkını ve dünyayı aldatmış. Dolayısıyla sahipsiz malı, kurt kapar. Bir şirketin var olabilmesi için, birisi çıkıp 'ben bu şirketi kurtlara kaptırmam' diyecek" ifadelerini kullandı.

İlhan, aile şirketinde bir liderlik krizinin olmaması gerektiğine vurgu yaparak, "Yöneticilik ve liderlik rol karmaşası aile şirketlerinde olmamalıdır. Bunun içinde tartışmasız bir lider olmalıdır. Bazen şirketin kurucusu, bazen en aktif olanı, bazen yaşı büyük olan , bazen de çok konuşan tabi liderdir. Lider olmazsa olmazdır. Bazen bu tabi lider, en isabetli kişi olmayabilir. Aslında mümkün olsa ailenin içerisinde yetkinlikleri en elverişli adam, tabi lider olsa şirketin ve ailenin liderliğini üstlense olur. Ama her zaman böyle olmuyor" dedi.

Söyleşinin sonunda Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Enis Aydoğan, MİMSAN Genel Koordinatörü Ahmet İlhan'a günün anlam ve önemini belirten plaketi takdim etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız