SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tecrübelerinden Yararlanmalıyız'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:14:30
'Tecrübelerinden Yararlanmalıyız'
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. 

Çalık, “Yaşlılarımızın yanında olmak devletimizin olduğu kadar, geleneklerimizin gereği, toplumumuzun da ödevleri arasındadır. Bu kapsamda yaşlılarımızı daha fazla topluma entegre etmeli, gençlerimizi de tecrübelerinden yararlanmaya teşvik etmeliyiz” dedi. 

Çalık, geçmişle günümüz arasında bir köprü görevi üstlenen yaşlıların, birer medeniyet taşıyıcıları olarak en büyük hazine olduğunu ifade ederek, "Onlar, tarih süzgecinin en derin tecrübelerini günümüze taşıyarak, örf, adet ve geleneklerimiz ışığında yol göstericilerimizdir. Milletimiz geleneklerine bağlı bir toplum tutumuyla tarihin her döneminde yaşlılarımıza hürmeti ve hizmeti insani bir görev addetmiştir” ifadelerine yer verdi.

“Yaşlılarımızın ihtiyaçlarını gidermek, onlara hizmet etmek, şefkatle hürmet göstermek toplumumuzun önem ve hassasiyet gösterdiği bir konu olduğu gibi devletimizin de en mühim görevidir” diyen Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu çerçevede; yaşlılarımıza hizmet anlayışını devlet politikalarına yansıtmayı bir sosyal devlet ilkesi olarak kabul etmiş bulunmaktayız. Hükümetimiz son 13 yılda bu anlayışla politikalar üretirken, onların ferah bir yaşam sürmesini temin etmek için birçok düzenlemeyi hayata geçirmiş, bu düzenlemelerle yaşlılarımızın takdirini toplamayı ve dualarını almayı başarmıştır. Ancak unutulmamalıdır ki; yaşlılarımızın yanında olmak devletimizin olduğu kadar, geleneklerimizin gereği, toplumumuzun da ödevleri arasındadır. Bu kapsamda yaşlılarımızı daha fazla topluma entegre etmeli, gençlerimizi de tecrübelerinden yararlanmaya teşvik etmeliyiz. Ancak bu girişimler ile geleceğimiz emin bir güç olarak yükselecektir.

Her zaman olduğu gibi bu konuda da sivil toplum kuruluşlarına büyük bir iş düşmektedir. Sivil toplum kuruluşları yaptığı çalışmalarla yaşlılarımız ile gençlerimiz arasındaki hissiyatları ve paylaşımları artırarak geleceğimizin şekillenmesinde en büyük katkıyı sunmaya devam edeceklerdir. Bu düşüncelerle Yaşlılar Haftası vesilesiyle bir kez daha bütün büyüklerimizi saygıyla ve hürmetle selamlıyor, sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız