SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tecrübeli Personel Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:35:47
A- A+ PAYLAŞ

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Orhan Deligöz, “Türkiye’deki gayri menkul alım ve satımında Tapu Arşiv Bilgi Sistemi’ni (TARBİS) kullanıp, Almanya’dan Türkiye’ye gelmeden ve vekalet göndermeden yapabilecekler” dedi. 

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü personeline hizmet içi eğitim programı Malatya Ramada Altın Kayısı Otel’de başladı. Tapu ve Kadastro 16’ncı Bölge Müdürlüğüne bağlı Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinde bulunan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü personellerine hizmet içi eğitim programı açılışında konuşan Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Orhan Deligöz, tapu çalışanları hakkındaki olumsuz düşüncelerin giderek düzeldiğini ifade ederek, "TARBİS sistemimiz uluslar arasına açıldı. Şu anda Almanya’dan işlem yapılabiliyor. Almanya’daki vatandaşlarımız bundan böyle Türkiye’deki gayri menkul alım ve satımında TARBİS'i kullanıp, Almanya’dan Türkiye’ye gelmeden ve vekalet göndermeden yapabilecekler” dedi.

Deligöz, Tapu ve Kadastro müdürlüklerinin artık merdiven altı gibi hizmet yerlerinden tapu sarayları gibi hizmet binalarında hizmet yaptıklarını, her geçen gün fiziki hizmet binaların düzeldiğini ifade etti.

Deligöz, 21 Mayıs’ta 167’nci yıl dönümü nedeni ile tapu pikniği düzenleyeceklerini kaydetti.

Tapu ve Kadastro Elazığ Bölge Müdürü Tamer taşkıran ise, “Bölgemiz genelindeki 17 birimimizde müdür ve müdür yardımcısı olmadığı gibi tecrübeli personel yoktur. Bu koşullar dikkate alındığında hizmet içi eğitimin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır” şeklinde konuştu.

Tapu ve Kadastro Diyarbakır Bölge Müdürü Habil Oğan da, Tapu ve Kadastro’nun çıtasını dünya standartlarında bulundurduğunu söyledi.

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ilgili ve yetkilileri ile personellerinin katıldığı hizmet içi eğitimi 20 Nisan’da sona erecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız