SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tedavi Olmazsa 20 Yaşına Kadar Yaşayabilecek

0
Güncellendi - 2018-03-16 03:23:49
Tedavi Olmazsa 20 Yaşına Kadar Yaşayabilecek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yaşayan 9 yaşındaki Ali Gül’ün, yakalandığı kas hastalığının tedavisi için yurt dışına gitmesi gerekiyor. Doktorlar, tedavi edilmezse çocuğun en fazla 20 yaşına kadar yaşayabileceğini belirtiyor.

Kas hastalıkları arasında en sık karşılaşılan Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastalığına yakalanan 9 yaşındaki Ali Gül’ün, bir an önce tedavi edilmesi gerekiyor. Tedavi olabilmesi için Hindistan’a götürülmesi gereken küçük çocuğun ailesi ise yetkili makamlara seslenerek destek istedi. Henüz 2,5 yaşındayken DMD teşhisi konan Ali, her gün ailesinin gözleri önünde eriyor. Sağlığına kavuşabilmesi için bir an önce Hindistan’a gönderilip tedavi edilmesi gerektiğini ifade eden aile, bunun için istenilen 100 bin TL’nin gerekli olduğunu söylüyor. Bir sitede kapıcılık yaparak geçimlerini sağlayan baba Savaş Gül, Türkiye’de çok sayıda DMD hastası olduğunu belirterek hastalığın tedavisinin Türkiye’ye de getirilmesi konusunda Sağlık Bakanlığına çağrıda buldu. Çocuklarının gözlerinin önünde gün geçtikçe eridiğini söyleyen baba Savaş Gün, “Doktorlar, Türkiye’de bu hastalığa yakalananların en fazla 20 yaşına kadar yaşayabildiğini söyledi. Yurt dışında ve Avrupa ülkelerinde ise tedavi ile bu hastalar 40 yaşına kadar yaşıyorlar. Biz oradaki tedavinin buraya gelmesini istiyoruz. Ama şu anda Hindistan’da bunun tedavisi var oraya götürmek istiyoruz maddi gücümüz yok. Bunun için yaklaşık 100 bin TL ihtiyacımız var doktorumuz yüzde 90 garanti veriyor bize, bu konuda herkesten destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Çocuğu gözleri önünde eriyen anne Seda Gül ise yetkililere seslenerek, "Bu hastalığın dünyada tamamen bir tedavisi yok, ama durdurulması ve yavaşlatılması için Hindistan’da bir çalışma var. Biz çocuğumuzu oraya götürmek istiyoruz. Maddi durumumuz yok, bu konuda devlet büyüklerimizde yardım bekliyoruz. Eğer götüremesek çocuğumuz gözlerimizin önünde eriyecek" diye konuştu.

(iha)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • yuxel (6 yıl önce)
    Bir irtibat veya banka hesap no verirmisiniz.Bizde gücümüz oranında katkı verelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Dadımoğlu (6 yıl önce)
    arkadaşlar hadi hep birlikte sosyal yardımlaşma çağrısı yaparak bu çocuğumuza büyük bir destek olalım..!!!! Herkes bütün sosyal sitelerde bu haberi paylaşarak dikkatleri çekelim.. Ben biraz önce ahbap ekibine ve haluk levent abimize destek olmaları için tweet yolladım.. Şimdi sizlerde herkese her kesime bu şekilde haberi ulaştırmaya çalışın.. Teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • ümit (6 yıl önce)
    Allah cc kardeşimize inşaallah şifa verir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Destek olalim (6 yıl önce)
    Bir irtibat numarası verebilir misiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • metin (6 yıl önce)
    rabbim şifasını versin inşallah
    0
    0
    Yanıtla