SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tedaviye Alındı'

A- A+ PAYLAŞ

Fil Hastalığı teşhisi konulan ancak yurt dışından ilaç getirilemediği için tedavi edilemediği ifade edilen Semra Kolaç'ın, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılan konsültasyonun ardından tedaviye alındığı açıklandı.

Sağlık Müdürlüğü, Fil Hastalığı ile ilgili ilacının yurt dışından temin edilemediği belirtilen Kolaç'ın hastalığı ile ilgili, müdürlük ve "Araştırma Hastahanesi" olarak belirtilen Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılan çalışmaları şöyle açıkladı:

"Semra KOLAÇ adlı hastaya elephantiosis ( fil hastalığı ) hastalığı tanısı konulduğu ve diethizine adlı ilacın kullanılması gerektiği ancak adı geçen ilaca yurtdışından ithal izni verilmediği için getirtilemediği basınımıza yansımıştır.Sağlık bakanlığının reçete onayı vermesine ve Türkiye Eczacılar Birliğinin konu ile ilgili girişimlerine rağmen Fransa Sağlık Bakanlığınca AR-GE çalışması yapılmasından dolayı olumlu yanıt verilmemiştir. Sağlık Müdürlüğünce İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Araştırma Hastanesi ile yapılan görüşmeler sonrasında bu hastalıkla ilgili başka tedavi yöntemlerininde olabileceği konusunda bilgi alınmış ve bu hasta için Araştırma Hastanesi Başhekimliğince bir konsültasyon ekibi oluşturulmuştur.

Hasta Semra KOLAÇ 11.12.2007 tarihinde evinden ambulansla alınmış ve Araştırma Hastanesi Acil Biriminde karşılanarak muayene ve tetkiklerine başlanılmıştır. Öncelikle hasta elephantiosis yönünden parazitoloji tarafından değerlendirilmiş ve kliniğinin bu hastalıkla uyumlu olmadığı tespit edilmiştir. Hastanın genel sistemik muayenesi yapılmış ve geçmişe yönelik araştırmada 4 ( dört ) yıl önce bel fıtığı nedeniyle ameliyat edildiği, takiplerinde bacak ağrısı olması nedeniyle incelemeler sonucu kalça kemiğinde de kırık tespit edilip platin takıldığı ve bu operasyonlardan 20 ( yirmi ) gün sonra şişlik şikayetlerinin başladığı tespit edilmiştir.

Dermatoloji ( Cilt Hastalıkları ) bölümü tarafından hasta hiperemi ve enfeksiyon yönünden değerlendirilerek tedavisi düzenlenmiştir. Ortopedi; önceki yapılan cerrahi müdahaleyi değerlendirmiş ve acil müdahaleye gerek duymamıştır. Ödem nedeni olarak Eko, karaciğer fonksiyon testleri ve böbrek fonksiyon testleri yapılmış herhangi bir patolojiye rastlanılmamıştır. Yapılan venöz renkli doppler USG de venlerin normal olduğu ancak lenf kanallarının geriye dönüşümsüz olarak görev yapmadığı tespit edilmiş ve lenf ödem tanısı konularak gerekli tedavi düzenlemiştir. Hasta kalp damar cerrahisi polikliniği tarafından kontrol ve takip programına alınmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız