SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TED'deki Açılışa Ilıcak da Katıldı

0
Güncellendi - 2016-04-08 20:05:24
TED'deki Açılışa Ilıcak da Katıldı
A- A+ PAYLAŞ

Türk Eğitim Derneği (TED) Malatya Koleji tarafından TED Lisesi ve Erman Ilıcak Konferans salonunun açılışı yapıldı.

Açılışa Vali Süleyman Kamçı, iş adamı Dr. Erman Ilıcak, Türkiye Eğitim Derneği Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED Malatya Koleji'nin Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, İnönü Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, Battalgazi Belediye başkan vekili Zafer Kırçuval, Müdürler ve TED Elazığ Koleji kurucusu Ali Şekerdağ, TED Malatya Yönetim Kurulu Başkanı Bülent İlhan ile öğrenciler katıldı.

Ted Kolejinin sahip olduğu vizyon ve misyon hakkında bilgiler veren TED Malatya Koleji'nin Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Burhanettin Dönmez yaptığı konuşmada “bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum ve sizleri saygılarımla selamlıyorum. TED Malatya Koleji Ülke çapındaki 38 TED okullarından biridir, TED misyonunu yerine getirmek için canla ve başla çalışmaktadır amacımız sadece akademik anlamda başarılı olan öğrencileri yetiştirmek değil aynı zamanda akademik başarının yanında Ülkesini, milletini seven hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip kendi ayakları üzerinde durabilen, bilgi depolamacı yerine onu anlayan yorumlayan, fikir üretebilen, eleştirel düşünceye sahip toplumsal sorumluğu olan en az bir yabancı dil bilen topluma karşı sorumlu bireyler yetiştirmeye gayret ediyoruz “dedi

Malatyalı İş Adamı Dr. Erman Ilıcak ise geçmiş dönemlerde eğitim sisteminde yaşanılan sıkıntıları dile getirerek hayatından kesitlerden örnek verdi. Ilıcak “öncelikle TED Malatya Koleji tarafından Konferans Salonuna ismimin verilmesinden dolayı şükranlarımı sunuyorum bu gün benim için heyecan ve uğur dolu bir gün burada kendimi evimde gibi görüyorum. Malatya benim doğduğum şehir, Fatih İlköğretim okulunda okudum. O zamanlarda İngilizce eğitim almak için yurt dışına gittim. O dönemde böyle fırsatlar yoktu o dönemde Bülent Bey gibi yatırımcılar yoktu. Ankara’ya gittim daha sonra TED Ankara Koleji'nde okudum ve kolejden mezun olmaktan dolayı çok mutluyum ve gurur duyuyorum.  Ünlü şairimizin şiirde söylediği gibi insan yaşadığı yere benzer o yerin suyuna toprağına benzer demişti bende en çok galiba size benziyorum TED Malatya Koleji binasına girdiğimden beri pozitif enerji ile dolu her tarafı ışıl ışıl, her tarafı güneş alan hepsinden daha önemlisi güler yüzlü ve koridorlarda koşan çocuklar görmek, birbirinden güzel öğretmenleri görmek, onların emeklerinin boşa gitmediğini görmek beni çok heyecanlandırdı ve Bülent Bey başta olmak üzere kurucu temsilcimize, müdürümüze ve tüm arkadaşlarıma tekrar tekrar teşekkür ediyorum“ dedi.

Türk Eğitim Derneği Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise “21nci yüzyılda bir ülkeyi güçlü yapacaksak daha doğrusu ve önemlisi bu güzel vatanda için canını feda etmiş insanlara layık olacaksak ve haklarını helal ettireceksek, yapmamız gerek tek bir şey var o da iyi bir nesil yetiştirmek, tost ile test arasına sıkıştırılmamış sadece akademik başarının üzerine odaklanmamış bir sistemin içinde olmamış değerlerini bilmeyen bir milletin yaşaması söz konusu değildir. İlkelerine sahip ama dünya ile rekabet edebilecek özelliklere sahip nesiller olması gerekiyor ama bu nesillere sahip olurken de sadece parası olanların çocuklarının imkânları kurulu olduğu düzenle bu rüyayı gerçekleştirmemiz mümkün değil bizlerin yapması gereken tek bir şey mevcut olup yoksullar için adaletli bir eğitim sağlanması için çalışmak. Türk Eğitim Derneği olarak Türkiye de bu sene 55 Bin Çocuğumuz her il de sınava girdiler. Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Üniversitemizin açılışında yapmış olduğu konuşmada çok güzel bir şey söylemişti “Türk Eğitim Derneğinin Kalitesini tartışmak istemiyorum.Evlatlarım buradan mezun ama herkes bilmeli ki Türk Eğitim Derneği bu ülke de Milli Eğitim Bakanlığından sonra ikinci Milli kuruluştur” dedi. Çok doğru söyledi “Türk Eğitim Derneği ne benim ne de bir holdingin bu ulusa ve bu millete ait bir dernektir” dedi.

Pehlivanoğlu sözlerine şöyle devam etti;

“TED Koleji sadece bir kolej değildir, bugün yapmış olduğu mücadelelerle eğitim sisteminin daha iyi olması için elinden geleni yapmış olan bir sivil toplum örgütü haline gelmiştir. Bu gün Türkiye’de birileri genç nüfusun fırsat olduğunu söyleyebilir ama çok dikkat etmemiz lazım eğer biz bu ülkede evlatlarımızı doğru yetiştiremezsek bu genç nüfus bizim için felaket olabilir” şeklinde konuştu

Okulların eğitim yuvası olduğunu belirten Vali Süleyman Kamçı ise “İnsanoğlunun emek sarf ettiği en değerli uğraş eğitimidir ki; bu süreç beşikten mezara kadar devam etmektedir. Eğitimin temeli ise sevgidir ve bu dünyadaki her güzellik insanı sevmekle başlar. Dolayısıyla eğitimde sevgi, gönüllülük, fedakârlık ve azim esastır. Bu esaslardan mahrum olan bir eğitim yuvası dört duvardan oluşan bir taş yığınından başka bir şey değildir. Okullar sadece ders işlenen, sınav yapılan, karne dağıtılan kurumlar değildir, olmamalıdır. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın yetiştiği okullar aynı zamanda kültür, sanat, spor faaliyetlerinin sergilendiği irfan yuvaları olmalıdır. Bu nedenle okullarımızın tüm bu uygun faaliyetlere uygun donanım ve alt yapıya sahip olması son derece önem arz etmektedir. Şuan açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz lise ve Dr. Erman Ilıcak Konferans Salonu da inanıyorum ki çok Kıymetli bilgilerinin genç dimağlara aktarılmasına vesile olacak, buraya paylaşılan bilgi birikim ve tecrübeler ülkemizin aydınlık geleceğini müjdeleyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle lise binasının ve konferans salonunun okulumuza kazandırılmasında emeği bulunan herkese teşekkür ediyor eğitim yolunda hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

ODTÜ Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Çocuklar Duymasın", "En Son Babalar Duyar" dizilerinde senaryo danışmanı, senarist ve oyuncu olarak görev alan Mehmet Auf, TED Malatya Koleji Öğrencileri ile bir araya gelerek söyleşi gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından Malatya TED Lisesi ve Erman Ilıcak Konferans salonunun açılışı yapıldı.

Bülten

c1

c2

c3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız