SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tedirginlik İçerisindeyiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:39:37
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 18 Nisan 2007'de Zirve Yayınevi'nde öldürülen Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ölümünün 8. yılında mezarı başında anıldı. 

Tilman Ekkehart Geske'nin 8. ölüm yıldönümünde Malatya Ermeni Mezarlığı'nda bir anma programı düzenlendi. Törene, Diyarbakır Kilisesi Üyesi İlyas Uyar, İstanbul Anadolu Protestan Kilisesi Önderi Levent Kınran, Ankara Kurtuluş Kilisesi Başpastörü İhsan Özbek, yakınları ve sevenleri katıldı. 

Tilman Ekkehart Geske'nin 8. ölüm yıldönümü kapsamında Diyarbakır Kilisesi Üyesi İlyas Uyar'ın duasının ardından gitar eşliğinde ilahi okunarak, dua edildi. 

Suzanna Geske, kızları Michael ve Miriam ile törene katılanlar, Tilman Ekkehart Geske'nin mezarına karanfil bıraktılar. 

Zirve Yayınevi'nde öldürülen Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske'nin eşi Suzanna Geske, 8 seneden beri her yıl toplanarak, anma töreni yaptıklarını ifade etti.

Eşi ve eşinin 2 arkadaşını andıklarını kaydeden Geske, "Her yıl anma töreni düzenliyoruz ama aynı zamanda üzülüyoruz. Çünkü hala mahkeme aynı devam ediyor. Bir şey değişmiyor. Herkes dışarıda. Her sene olayı daha derinden yaşıyoruz" dedi.

"HER ZAMAN BİR TEDİRGİNLİK İÇERİSİNDEYİZ"

Geske, en kısa sürede mahkemenin bitmesini istediklerini belirterek, "İstiyoruz ki mahkeme bitsin ve bir çizgi çekelim. Hayatımızda normale dönüşsün. Çünkü her zaman bir tedirginlik içerisindeyiz. Her sene, bu sene dava bitecek diye düşünüyoruz ama dava bitmiyor. Ne yapacağız? Umudumuz var bitecek diye. Şimdi yine seneye biter diye düşünüyoruz. Ama kim bilir, bir yasa çıkar, değişiklik olur, o zaman yine bitmeyecek. Her zaman bitecek diye bir umudumuz var. Bilmiyorum" şeklinde konuştu. 

Suzanna Geske, anma törenine katılanların Türkiye, insanlar ve barış için dua ettiklerini de ifade ederek, "Almanya, Amerika ve her yerdeki arkadaşlarım Türkiye için dua ediyorlar. Barış için dua ediyoruz" dedi. 

Zirve Yayınevi'nde meydana gelen olayda, Tilmann Ekkehart Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel öldürülmüştü. Cinayetlerle ilgili olay yerinde 5 sanık yakalanmış ve yargılamaları 5 yılda sonuçlanamayınca, tutukluluk süreleri gözönünde bulundurularak bu şahıslar tahliye edilmişlerdi. Dava halen devam ediyor.

ELAZIĞ'DA..

 Malatya'da Zirve Yayınevi baskınında öldürülenlerden Elazığlı Uğur Yüksel, Mansuruşağı mezrasında bulunan mezarı başında Hristiyan geleneklerine göre dua ve ilahilerle anıldı.

18 Nisan 2007 tarihinde Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ve Necati Aydın ile birlikte öldürülen Uğur Yüksel için Elazığ'ın Mansuruşağı mezrasında bulunan mezarı başında Hristiyan geleneklerine göre anma töreni yapıldı. Törene Ankara Kurtuluş Kilisesi Pastörü İhsan Özbek, Tilman Ekkehart Geske'nin eşi Suzan Geske, Mardin, Diyarbakır, İstanbul kiliseleri üyeleri, yabancı uyruklu vatandaşlar, Yüksel'in yakınları katıldı.

Anma törenini yöneten Diyarbakır Kilisesi üyesi İlyas Uyar, "Onların yaptıkları işi onurlandırmak için burada bulunuyoruz. Buradaki yürek, buradaki atan duygu onların yaptıkları işe saygı duyup onurlandırma işidir. O yüzden yüreğimiz burada çarpıyor. Biliyoruz ki kardeşlerimiz bedenin içerisinde değiller. Ruh da Rabbin yanındalar. Dirilmiş görkemli şekilde Rab ile birlikteler. Dünyanın yok saydığı bu bilgi, bu iş, kelamın bize söylediği bu sır bugün biz tarafından kabul edilmiş, iman ve umut olarak bize verilmiştir. O yüzden kardeşin burada olmadığını biliyoruz. Rabbin yanında diridir o yüzden onlar adına seviniyoruz. Onların ölümünü onurlandırmak için topladık. İlahiler ve dua ile yaptıkları işin ne kadar onurlu görkemli ve büyük olduğunu söylemeye çalışıyoruz" dedi.

Kurtuluş Kilisesi Pastörü İhsan Özbek ise, "Uğur kardeşim Tanrı'nın müjdesini paylaşanlardan biriydi. İnsanlara doğru yolu anlatanlardan biriydi. O etliye, sütlüye karışmayan biri değildi, müjdeyi paylaşan biriydi" şeklinde konuştu. Kalplerinin esenlikle dolu olduğunu kaydeden Özbek, şöyle devam etti:

"Hükümetimiz için, önümüzdeki seçimler için dua edin diyorum. Yöneticilerimiz için dua edelim. Aradan bunca yıl geçmesine rağmen cezasızlık adaletsizliği gösteriyor. Bu ülkede insanlar adaletsiz bir şekilde yaşıyorlar ama yöneticilerimiz için dua edelim ki tanrımız onların yüreğine adalet, merhamet ve bu halka yönelik sevgi koysun. Onların yüreklerinde bu halkı yönetmenin sevinci olsun."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız