SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TEFBİS Toplantısı Malatya'da Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye Eğitim Finansmanı ve Eğitim Harcamaları Bilgi Yönetim Sistemi (TEFBİS) bölge toplantısı Malatya'da yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Nurettin Konaklı'nın başkanlığında düzenlenen topantı Avşar Otelde, gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Nurettin Konaklı, Türkiye'de 7 pilot il seçilerek bölge toplantılarının gerçekleştirildiğini belirtip, "Artık proje dosyaları ortadan kalkıyor. Artık bütün işlemlerimiz internet ortamında yapılacak"dedi.

Eğitim finansmanı ve eğitim harcamaları bilgi yönetim sistemi hakkında bilgi veren Konaklı, daha sonra projenin amaçlarını özetle şöyle dile getirdi:

"Kaynaklardan sağlanan gelirler, yapılan harcamalar eğitim sistemine kamu tarafından gönüllü olarak ayrılan kaynaklar ve harcama kalemeri ayrıntılı bir şekilde kayıt altına alınacak. Okul bazında harcamalar daha etkin bir şekilde denetlenecek. Bağış ve katkıların kullanımı daha iyi takip edilecek. Harcamalarda şeffaflık sağlanacak."

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da, bakanlıklarının diğer bakanlıklara göre en fazla teknojiyi kullandığını belirtip, bu toplantıda eğitim finansmanı ve eğitim harcamaları bilgi yönetim sisteminin anlatılacağını dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız