SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tefeci Eline Düşmüş!

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:13:19
Tefeci Eline Düşmüş!
A- A+ PAYLAŞ
 
Elazığ’da bir hafta önce kaybolan ve dün cesedi bulunan Doç. Dr. Bilgin Gürateş’in, gittiği şüphelilerden R.Y.’nin bürosunda öldürüldükten sonra, araziye götürülüp gömüldüğü ortaya çıktı.
 
Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde kadın doğum uzmanı olarak görev yapan 47 yaşındaki Doç. Dr. Bilgin Gürateş, iddiaya göre profesörlük beklentisinin gerçekleşmemesi nedeniyle üniversite yönetimine kızarak, çalıştığı hastaneden 16 Ocak’tan itibaren 26 Ağustos 2012 tarihine kadar ücretsiz izne ayrıldı. Doç. Dr. Gürateş, izindeyken kentteki özel bir hastane ve kendisine ait muayenehanesinde çalışmalarını sürdürmeye devam etti. Ancak, 28 Mart günü esrarengiz şekilde kayboldu.
 
GÜVENLİK KAMERASINDA GİRİŞİ VAR ÇIKIŞI YOK
 
Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nce oluşturulan özel ekip, Doç.Dr. Gürateş’i arama çalışması başlattı. Yapılan araştırmada Doç. Dr. Bilgin Gürateş’in, Antalya’da bir bar işletmesine ortak olduğu ve barın yanındaki bir araziyi de satın aldıktan sonra yüklü miktarda borçlandığını belirledi. Güvenlik kamerasından Doç. Dr. Gürateş’ın özel otomobilinin, kaybolduğu 28 Mart günü saat 10.30’da beyaz montlu bir kişi tarafından evinin önüne getirilip bırakıldığı görüldü. Polis önce bu kişinin kimliğini belirledi, ardından cep telefonu kayıtlarında yaptığı incelemede Doç. Dr. Gürateş’in, kentte müteahhitlik adı altında faaliyet gösteren R.Y. adlı kişiyle sık sık telefon görüşmesi yaptığı ve son görüşmeyi de aynı kişiyle yaptığı saptandı.
 
Çalışmalarını sürdüren polis, Doç. Dr. Gürateş’in gidebileceği her yerin güvenlik kamerası ve kentteki mobese kameraları görüntülerini detaylı incelemeye aldı. İncelemede Doç.Dr. Gürateş’in Gazi Caddesi üzerindeki Elliler Çarşısı İş Merkezi’ne girdiğini ancak çıkışı olmadığını belirledi. Çalışma sırasında Doç. Dr. Gürateş’ın kaybolduğu gün kredi kartıyla bir cep telefonu satın alındığı da tespit edildi.
 
Doç. Dr. Bilgin Gürateş’in güvenlik kamerası görüntülerinden son olarak girdiği Elliler Çarşısı İş Merkezi’ndeki R.Y.’nin bürosuna operasyon düzenleyen polis, büronun çamaşır suyu ile yıkandığını belirledi. Büroda detayla inceleme yapan polis, R.Y. ile oğlu G.Y. ve 5 adamı olmak üzere 7 kişiyi gözaltına aldı.
 
CESEDİ ÇEKYAT İÇİNDE ÇIKARMIŞLAR
 
Poliste detaylı sorguya alınan şüpheliler, Doç. Dr. Gürateş’i öldürdüklerini itiraf edip, gömdükleri yeri polise gösterdiği ortaya çıktı. R.Y.’nin bürosuna girdikten sonra çıkışı güvenlik kameralarında tespit edilmeyen Doç. Dr. Gürateş’in, büroda öldürüldüğü ve cesedinin büroda tutulduktan sonra hiç kimsenin fark etmemesi için çek yat içine konularak mobilya değişimi yapılıyormuş gibi iş merkezinden çıkarıldığı belirlendi.
 
TEFECİLER 1.5 MİLYON İSTEDİ
 
Doç. Dr. Bilgin Gürateş’in Antalya’da ortak olduğu bar işletmesini genişletmek için barın yanında bulunan bir araziye 1 milyon 200 bin liraya satın olduğu öne sürüldü. İddiaya göre, Doç. Dr. Gürateş ve ortağı, aldıkları arazinin bedelinin 400 bin lirasını ödedikten sonra, kalanı için de senet verdi. Ancak ödeme güçlüğüne giren Doç. Dr. Bilgin Gürateş ve ortağının çekleri iddiaya göre tefeci ve çek senet mafyasının eline geçti. Tefeciler, Doç. Dr. Gürateş’in ortağına giderek, borçlarını ödemediklerini ve 800 bin olan borçlarının 1 milyon 500 bin liraya çıktığını söyleyip tehditle bu parayı ödemesini istedi.
 
ŞİMDİ DE SENİN ELİNE Mİ DÜŞTÜM
 
İddiaya göre tefeciler Doç.Dr. Bilgin Gürateş ile irtibat kurarak paranın ödenmesini istedi. Zor durumda kalan Doç. Dr. Gürateş, bu kişilerden kurtulmak için Elazığ’da müteahhitlik yapan R.Y.’den yardım istedi. R.Y. de, Doç. Dr. Gürateş’e yardım edeceğini söyleyip, kendi koruması altına aldığına söyledi. Ancak, bir süre sonra R.Y. de Doç. Dr. Güretaş’i tehdit ederek sürekli para aldı. Bunun üzerine Doç. Dr. Gürateş, R.Y.’ye, "Ben senden yardım isterken, şimdi de senin eline mi düştüm. Artık para vermeyeceğim" dedi.
 
R.Y. de bunun üzerine bürosuna çağırdığı Doç. Dr. Bilgin Gürateş ile tartışmaya başladı. Tartışma sırasında elleri ve ayakları bağlanıp, boynuna ip geçirilen Doç. Dr. Gürateş, kasığından vurularak öldürüldü. Cesedi ise bürodan bir çek- yat içine konularak gizlilik içinde götürüldüğü Gümüşkavak Mahallesi’nde boş bir araziye gömüldü.
 
Doç. Dr. Bilgin Gürateş’in öldürülmesinin ardından Elazığ’da gözaltına alınan 7 kişinin sorgusu sürerken, polis soruşturmayı Antalya’ya da kaydırdı. Antalya’da Doç. Dr. Gürateş’in borçlandığı kişiler üzerinde de çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız