SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tefecilikten 47 Tutuklama

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:37:10
Tefecilikten 47 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ
 
Antalya polisi tarafından, POS cihazıyla tefecilik yaparak haksız kazanç elde ettiği öne sürülen iki suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 55 kişiden 47'si tutuklandı. 
 
Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, geçen cuma günü POS cihazıyla tefecilik yaptıkları öne sürülen iki ayrı suç örgütüne yönelik operasyon düzenlemişti. Antalya, Alanya, Akseki, Manavgat Elmalı ilçeleri ile İstanbul, Burdur, Diyarbakır, Hatay, Isparta, Konya, Muğla, Mersin, Şanlıurfa, Osmaniye, Kocaeli ve Malatya'da 750 polisin katılımıyla 68 ev ve 29 iş yerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Polis, ikisi kadın 55 kişiyi
gözaltına aldı. Üç gün emniyette sorgulanan zanlılar dün sabah Antalya adliyesine sevk edilmişti. Adliyeye sevk edilen 55 zanlıdan 47'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Öte yandan, operasyonda, zanlıların işyerlerinde 165 POS cihazı ile müşterilerin isimlerinin ve telefonlarının bulunduğu 40 ajanda ele geçirildiği bildirildi. Örgüt üyelerinin, bastırdıkları ve sokaklarda dağıttıkları el ilanlarına 'siz arayın biz gelelim, bütün kredi kartı işlemleriniz yapılır' yazan, telefon numarası ve banka kartları için sunulan seçenekleri yazdıkları belirlendi. Müşterilerine ulaşan örgüt üyeleri, kart borcunu en yakında bulunan banka veya ATM'den ödediği, daha sonra kendi POS cihazlarından tek çekim ya da taksitli mal veya hizmet vermiş gibi çekim yaptığı tespit edildi. Yine örgüt üyelerinin, müşteriden alacakları faizi de kredi kartından tahsil ettikleri belirlendi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız