SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Tehdidin Boyutu Çok Daha Büyük..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Malatya'daki su sorunundan dolayı yüz binlerce insanın tehdit altında olduğunu belirterek, hasta sayısının da açıklanan resmi rakamlardan daha fazla olduğunu ileri sürdü.

 

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir firmanın düzenlediği geceye katılan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, su sorunu ile ilgili olarak basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

 

Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, hasta sayınını açıklanan resmi rakamlardan kat kat fazla olduğunu söyleyerek, "Malatya Eczacılar Odası'nın açıklamasına göre, son 10 günde 40 bin adet ishal ilacı satılmış. Dolayısıyla hastanelere başvuran hasta sayısına göre, hastanelere başvurmayan hasta sayısı daha fazladır" dedi.

 

Malatya'da içme suyuna kanalizasyon karışımının söz konusu olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, "Bizim, açıklamamız ile Hıfzısıhha Kurulu'nun açıklaması aynı. Sorun su sorunu. Malatya'da suya bir karışım var ve bu karışımdan dolayı da bir salgın hastalık söz konusu" dedi.

 

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ın su konusuna siyasi açıdan yaklaşıldığı iddiasını da değerlendiren Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, "500 bin tane insanın sudan dolayı yaşamını tehdit eden bir durum var. İnönü Üniversitesi'nden 5 tane öğretim üyesinin gitmesi gündemi oluşturulmamalı. Açıklandı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 30 tane öğretim üyesi üniversitelerden ayrılmış. Neden ayrılmış? Bu da Sağlık Bakanlığı'nın yine siyasi olarak açmış olduğu bir takım şef kadrolarına insanlar müracaat ediyorlar. Sağlık Bakanlığı'na bağlı eğitim Hastanelerine gidiyorlar" şeklinde konuştu.

 

Yüz binlerce insanın sudan dolayı tehdit altında bulunduğunu iddia eden İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, "Belediye bizden yardım talebinde bulunmamıştır. Destek vermeye hazırız. Suda hem rota virüsü hem de koli basili saptandı" dedi.

 

 

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız