SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tehdit Edilmiş!

A- A+ PAYLAŞ

CHP'den ihraç edilmiş olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP lideri Deniz Baykal'ın yine Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan programının açıklanmasından sonra belirlenen program doğrultusunda Malatya'ya geldi ve ilginç açıklamalarda bulundu.

Malatya'ya gelişinde havaalanında Avukat Yusuf Sürücü'nün sözcülüğünü yaptığı düzenleme komitesi ve taraftarlarınca karşılanan Sarıgül, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Mustafa Sarıgül, "Ergenekon iddianamesi kabul edildi. Deniz Baykal'ın sert eleştirileri vardı. Bu durumu nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuna şu karşılığı verdi:

"Deniz Baykal heyecanlı. Deniz Baykal'ın gitme vakti geldi. Gitme vaktini geciktiriyor. Baykal bazen savcı oluyor, bazen hakim oluyor, bazen de avukat oluyor. Devlet herkesin devletidir. Devletin de kuralları vardır. Birilerinin devlet adına hareket etmesini, demokrasi dışı anlayışları doğru bulmuyorum ve de onaylamıyorum. Savcılar Cumhuriyetin savcılarıdır. Senin savcın, benim savcım olmaz. Senin partinin savcısı, benim partimin savcısı olmaz. Savcılarımız bütün yurttaşlarımızın savcısıdır. Komuoyunda
tanınan kişilerin, çağrıldıklarında ifade verecekleri halde, gece sabaha karşı gözaltına alınmalarını da doğru bulmadım. Yargı bağımsızdır. Bu olayın sonucunu, adaletin tecelli etmesini beklemeliyiz. Kutuplaştırıcı söylemlerden vazgeçilmelidir. Savcıların ve hakimlerin işlerine hiç kimse karışmamalıdır. Biz askerimizi severiz ama biz askerimizi kışlada severiz. Biz herkesin kendi işini yapmasını arzu ederiz. Sayın Baykal, bu davada avukatlığa soyunduğunu söyledi. Bekliyorum. Baykal şimdi Hurşit Tolon
paşanın ve diğer paşaların avukatlığını alsın ve avukatlığı yürütsün. Lafı söylemek kolay, arkasında durmak önemli. Onu diyen bir kişinin yüz binleri meydanlara dökmesi lazım. Laf olsun torba dolsun diye konuşuyor" şeklinde konuştu.

Sarıgül, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in Malatya ziyareti esnasında, "Allah Deniz Baykal'a akıl fikir versin" şeklinde dua edilmesi ile ilgili soruya şu şekilde cevap verdi:

"Allah bizi hasetlerden, münafıklardan, zalimlerin zulmünden korusun. Bütün zalimlerin zulmünden bizi korusun. İnançlarımız Rabbimize ulaşma yoludur, siyasete ulaşmak için kullanılmamalıdır. Benim iki gücüm vardır. Hak'ka inanıyorum. Ve halka sonuna kadar güveniyorum".

Mustafa Sarıgül, Malatya programını yapmamaları için tehdit telefonları aldıklarını ima ederek, "Bazı telefonlar bize geldi. Ama Sarıgül ve arkadaşları korkmaz. Çünkü tarih korkakları yazmaz. Arkadaşlarımıza çok baskılar yapıldı. Ama biz bu baskıları biliyoruz. Bu baskılar sadece koltukları korumaya çalışanların baskılarıdır" ifadelerini kullandı.

Sarıgül iki Malatyalı'yı kendisine önder seçtiğinin altını çizerek, "Biri Rahmetli İsmet İnönü'dür. Diğeri Rahmetli Turgut Özal'dır. Ulu önder Atatürk halkın Atatürk'üdür. Atatürk'ün siyasette kullanılmasına karşıyım. Ben, İsmet İnönü ve Rahmetli Özal'ın pratik çözümleri ile yoluma devam edeceğim" dedi.

Sarıgül, Tuncay Özkan ile birlikte parti kuracakları iddiasına sert cevap vererek şunları söyledi: "Benim bahsettiğiniz şahıslarla uzaktan yakından alakam olamaz. Benim bir tek ilgim ve alakam şahıslarla ve bireylerle değil, halkımız, halkımızın bütünlüğü iledir. Generallerle işim olmaz. Baronlarla işim olamaz. Hak ile ve halkla işim olur" dedi.

Sarıgül, Deniz Baykal'a da yüklenerek, şu soruları cevaplandırmasını istedi:

"Sosyalist Enternasyonel de yerinizi Talabani'ye kaptırdınız. Malatya'da Malatya halkının size teslim ettiği 2 milletvekilini 1'e düşürdünüz. Yerel seçimler yaklaşıyor. Burada mertçe, delikanlıca söz verebiliyor mu ki ben Malatya belediye başkanlığını kazanacağım.Ve benim Malatya belediye başkan adayım şudur?".

Sarıgül, konuşmasına daha sonra şöyle devam etti: "Ülkemizde beğensek de beğenmesek de, bir hükümet vardır. Asıl eksiklik muhalefettir. Muhalefetin, hükümeti eleştirmesi doğaldır. Ancak muhalefetin inandırıcı olması için ben daha iyisini yaparım, işte politikalarım da budur diyebilmesi lazımdır. Ne yazık ki ana muhalefet partisi, ülke yönetimine talip değildir. Yüzde 20'lik oyu başarı olarak gören ve ötesini hedeflemeyen bir anlayışa sahiptir. 4 genel, 4 yerel seçimde başarı gösteremeyen ama hala
koltuklarında oturmaya devam eden bir yönetimle CHP'nin başarılı olma şansı yoktur. Başbakan, 'Ben yerel yönetimlerde Diyarbakır'ı, Şırnak'ı istiyorum' diyor. Ama Deniz Baykal, daha büyükşehir belediye başkan adaylarını açıklayabilmiş değildir".

Bu arada, Sargül havaalanından Malatya'ya 150 civarında araç konvoyuyla dönerken, havaalanına Baykal'ın karşılamaya giden CHP'lilerin konvoyu ile karşılaştı.

TOPLANTI..
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sargül, CHP lideri Deniz Baykal için, "Atatürk'ü istismar etmekten başka bir iş yapmıyorsun" dedi.

Malatya'da Sabancı Kültür Sitesi'nde Malatyalı Üniversite Öğrenciler Derneği (MÜNÖD) tarafından Malatya'daki liseli ve üniversiteli öğrencilere yönelik olarak düzenlenen Kariyer Günleri seminerinde konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sargül, "Gençler ya tozda dumanda kalacaksınız ya da tozu dumana katacaksınız. Ya sıradan ve sürüden biri olun ya da bayrağı yükseklere çıkaran olun" şeklinde konuştu. "Biz askeri sadece kışlada seviyoruz" diyen Sarıgül, daha sonra Hekimhan'a gitti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız