SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Tehdit Var Ama...''

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyetin 83. kuruluş yıldönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi Malatya'da da coşkulu bir şekilde kutlandı.

Malatya'da Cumhuriyet Bayramı nedeniyle İnönü Meydanı'nda bir geçit töreni yapıldı. Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal ve Belediye Başkanı Cemal Akın'ın halkın bayramını kutlamasıyla başlayan törene çok sayıda askeri ve mülki idare görevlisi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, şunları söyledi:

"Bugün, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 83.yılını milletçe büyük bir heyecan ,coşku ve mutluluk içinde kutluyoruz.

Cumhuriyet , Ulu Önder Atatürk’ün milletimize en büyük armağanı ve mirasıdır.

En olumsuz şartlarda ,dünyanın en güçlü ordularını milletiyle birlikte yenerek kurtuluş savaşını kazanan Atatürk, hayatı boyunca yücelmesi için mücadele ettiği milletine insanlık onuruna en yakışan rejim olan cumhuriyeti armagan etmiştir.

Bizlere cumhuriyeti armağan eden atamızı gönlümüzde yaşatıyor ve aziz hatırası önünde bir kere daha minnet ve şükran duygularıyla eğiliyoruz.

Cumhuriyet,milletimizin tarihindeki en önemli dönüm noktasıdır.

Cumhuriyet dönemi de,milletimizin tarihindeki en önemli aydınlanma ,gelişme ve modernleşme dönemidir.

Cumhuriyetle birlikte:

Bireysel olarak; teba olmaktan çıkıp,hür , onurlu ve değerli birer yurttaş haline geldik.toplumsal olarak 15 milyon nüfuslu , eğitimsiz , sağlıksız, altyapısız, sanayisiz, edilgen, gelişmemiş bir toplumdan ,bu gün 72 milyon nüfuslu , üretim kapasitesi yüksek , modern, güçlü, saygın ve ulusal egemenliğe sahip bir millet haline geldik.

Kurtuluş Savaşı ve cumhuriyet dönemindeki bu mucizevi dönüşüm, tüm dünyaya örnek olmuş ve olmaya devam etmektedir.

Bugün ülkemiz ; gücü ve tarihi birikimiyle bölge ve dünya barışının sağlanmasında en önemli istikrar unsurlarından birisi olup, günümüzde medeniyetler çatışmasını önleyebilecek en önemli model olarak görülmektedir.

Bütün bu kazanımlar , elbette cumhuriyetin yarattığı hür,akılcı ve katılımcı atmosferde bireysel ve toplumsal kabiliyetini ve üretim gücünü artıran milletimizin başarısıdır.

Bu kutsal vatanın ebedi Türk yurdu olmasını ve bu bölgede güçlü bir Türkiye olmasını içine sindiremeyen dış düşmanlarımız ; üniter devleti , cumhuriyeti ve cumhuriyetin değerlerini içine sindiremeyen iç düşmanlarımız her zaman mevcut olmuştur. Dış ve iç düşmanların amaçları doğrultusunda işbirliği yaptığı da sık görülmüştür.

Bu bağlamda ülkemize yönelik tehditlerden birisi de , dış güçlerin aslında zenginliklerimiz olan kültürel farklılıklarımızı istismar ederek,ülkemizde yeni azınlıklar yaratma stratejisidir.

Ülkemizde kimlerin azınlık olduğu Lozan antlaşmasıyla belirlenmiştir.

Bunun dışında ülkemizde tek bir millet vardır . O da Türk milletidir. Türk milleti ise; ulu önder Atatürk’ün belirttiği gibi kurtuluş savaşını kazanan ve Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkıdır.

Gerek bu staretejiler, gerek içerideki bölücü ve irticai unsurların açık ve gizli emelleri,gerekse de küreselleşmenin yarattığı acımasız rekabet her zamankinden daha uyanık ve basiretli olmamızı gerektirmektedir.

Ancak; bu tehditler ve olumsuzluklar ,bizleri asla umutsuzluğa ve karamsarlığa düşürmemelidir.

Tarihi boyunca hür yaşamış ve her türlü zorluğu yenmeyi başarmış milletimizin her türlü tehdit ve güçlüğü aşacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Yeter ki; Atatürk ilkelerine ve cumhuriyetimizin değer ve kazanımlarına sahip çıkalım, tarihi tecrübelerimizden ders alalım ,çocuklarımızı çağın gereklerine uygun ve donanımlı olarak eğitelim , çok çalışalım , kendimize ve birbirimize güvenelim , birbirimizi sevelim.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramınızı bir kere daha kutlar, atamızın hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma ve geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa yolunda daha nice mutlu ve coşkulu cumhuriyet bayramları dilerim."

Valinin konuşmasının ardından Hacı Ahmet Akıncı Lisesi'nden iki öğrenci şiir okudu, ardından tören geçişi yapıldı.

Büyük bölümü sağanak yağış altında geçen törene vatandaşlar ilgi gösterirken; askeri birlikler, öğrenci grupları, Polis Okulu öğrencilerinin tören geçişi alkışlarla izlendi. Çeşitli kamu kuruluşlarının yanı sıra Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin de törende, bir TIR üzerinde oluşturulmuş, zanaatkar faaliyetlerini yansıtan platformu yeraldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız