SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tehdit Yalnız Bıraktı

A- A+ PAYLAŞ

İsrailli yetkililer, “Nükleer programını durdurmazsa İran’ı vuracağız” diyen İsrail Başbakan Yardımcısı Şaul Mofaz’ın bu sözlerini sert bir şekilde eleştirdi

İsrail Savunma Bakanlığı yetkilileri, geçen cuma günü nükleer silah programını sürdürmesi halinde İsrail’in İran’a saldıracağını söyleyen İsrail Başbakan Yardımcısı Şaul Mofaz’a, “bölgedeki savaş gerginliğini, iç politikada kişisel çıkarları için kullandığı” gerekçesiyle tepki gösterdi.

İsrail Savunma Bakan Yardımcısı Matan Vilnai, dün devlet radyosuna yaptığı açıklamada, Mofaz’ın, hakkında açılan yolsuzluk soruşturması nedeniyle zor durumda kalan Başbakan Ehud Olmert’in yerine Kadima Partisi liderliğine geçmeyi hedeflediğini ima ederek, “En stratejik güvenlik konularından birini siyasi bir oyuna çevirmek ve Kadima içindeki muhtemel bir seçim kampanyası için kullanmak, yapılmaması gereken bir şeydir” dedi.

‘Hükümetin görüşleri değil’
Radyoya açıklama yapan bir diğer üst düzey savunma bakanlığı yetkilisi de Mofaz’ın “sorumsuzca sarf ettiği” sözlerinin İsrail hükümetinin görüşlerini yansıtmadığını kaydetti.

Mofaz’ın çıkışının, daha fazla ülkeyi İran’a karşı yaptırım uygulamaya ikna etmeye çalışan İsrail’in işini zorlaştıracağını vurgulayan yetkili, “İran’ın nükleer programı sadece İsrail’in değil, tüm uluslararası camianın sorunu. Ancak bu tarz açıklamalar dikkatleri gerçek tehditten uzaklaştırdığı için aleyhimize işliyor” şeklinde konuştu.

Daha önce savunma bakanlığı ve genelkurmay başkanlığı görevlerinde bulunmuş olan Şaul Mofaz, İsrail’de yayımlanan Yediot Ahronot gazetesine verdiği mülakatta, “İran’a uygulanan ekonomik yaptırımlar verimli değil. Nükleer programını durdurmak için İran’ı vurmak kaçınılmaz olacak” demişti.

‘Buşehr 2009’a kadar tamamlanacak’
Rus Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Sergey Kiriyenko, İran’ın Buşehr kenti yakınlarında inşa ettiği nükleer santralın kurulum çalışmalarına sonbaharda yeniden başlanacağını açıkladı.

Rus haber ajanslarının aktardığına göre, Kiriyenko, yaklaşık 10 yıldır yapımı tamamlanamayan Buşehr Nükleer Santrali’nin aktif hale gelmesi için son aşamaya gelindiğini söyledi. Rus yetkili, santralın 2009 yılına kadar tam kapasiteyle çalışabileceğini kaydederken, İranlı yetkililer, yaz aylarında santralın yüzde 50 kapasiteyle çalıştırılacağını aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız