SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tehditler Alıyorum"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:38:34
A- A+ PAYLAŞ

Bir süre önce AKP'den istifa eden bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, gazetecilerin sorusu üzerine kendisinin de AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli gibi silah taşıdığını belirterek, “Ben taşırım, çünkü güvenlikle alakalı sıkıntılarım var. Benim emniyetten bir talebim oldu cevabı bekliyorum. 2-3 gün önce ‘görürsek seni vururuz’ mealinde tehditler aldım” dedi. 

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Türkiye’de 40 milyon insanın interneti kullandığını söyleyen İdris Bal, internete yapılan düzenlemeye tepki gösterdi. 192 ülke arasında Türkiye’nin basın özgürlüğü açısından 154. sırada olduğunu belirten Bal, “İslam dünyasına örnek olarak gösterilen Türkiye nerede? Avrupa’dan, Amerika’dan uyarı alan Türkiye nerede, İslam ülkelerine örnek olması gereken Türkiye nerede? Bu duruma getirenler düşünsün ve utansınlar” diye konuştu.

“Siz özel hayat gibi muğlak, esnetilebilir bir kavram çerçevesinde TİB’e müdahale etme, kendini yargının yerine koyma, istediği şekilde yasak getirebilme özgürlüğü veriyorsunuz” diyen Bal, yargı kararı olmadan TİB’e yasaklama getirme müsaadesinin verildiğini belirtti. Bal, “Yeni düzenleme ile TİB’e fişleme izni veriyorsunuz. Geriye dönük bilgileri TİB elde edip bunun üzerinden fişleme yapabiliyor” şeklinde konuştu.

İnternet düzenlemesine ilişkin diğer ülkelerden örnekler veren Bal, “Cumhurbaşkanı’nın internetle ilgili düzenleme konusunda hassas davranacağını ümit ediyorum veya Anayasa Mahkemesi’nin böylesine bir düzenlemeye geçit vermeyeceğini düşünüyorum. Demokratikleşme paketi adı altında antidemokratik uygulamaları legalleştirmek için yeni bir paket geliyor” ifadelerini kullandı.

Dershaneleri de içeren tasarı ile ilgili soru üzerine Bal, “Demokrasi siyasal alanda çoğulculuk olduğu gibi ekonomik alanda da çoğulculuktur. Terör örgütü çok rahatsız oluyor bu dershanelerden. Anayasa’da özel teşebbüsü teşvik eden maddeler var, o zaman nasıl olacak bu? Referans; evrensel ilkeler, demokrasi ise bu düzenleme doğru değildir. Bu düzenleme ile çok ciddi düzeyde mağduriyetler olacak. Eğitimin kalitesini yükseltmeden böyle bir düzenleme yaparsanız az gelirli kesimin aleyhine işleyecektir” açıklamalarında bulundu.

“TEHDİTLER ALIYORUM”

Bal, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin silahının görünmesi ve kendisinin silah taşıyıp taşımadığı yönündeki soruya ise, “Güvenlik sorunu olabilir insanların. İnsanlara yükleneceksek bence söylemlerinden, eylemlerinden, duruşlarından dolayı yüklenelim. Benim korumam yok, bana internet üzerinden çok ağır tehditler yapılıyor. Dolayısıyla insanların silahları olabilir, bu silahı nasıl alıyorsunuz ve nasıl kullanıyorsunuz. Almanın da, kullanmanın da şartları vardır. Yasanın sınırları içinde herkes her şeyi yapabilir. Demokratik geleneğin dışına çıkarak bunu yaparsanız eleştirilirsiniz. Ben taşırım, çünkü güvenlikle alakalı sıkıntılarım var. Benim emniyetten bir talebim oldu cevabı bekliyorum. Benim güvenlik sorunum ortadan kalktığı zaman böyle bir ihtiyacım olmayacaktır. 2-3 gün önce ‘görürsek seni vururuz’ mealinde tehditler aldım. Sosyal medyada bunu yapıyorlar. İstifa sürecinde ve istifadan sonra bunlar oluyor. Benim ruhsatlı silahım var. Benim alma sebebim, ciddi tehditler var. Tehdit olmasa bile bir milletvekilinin böyle bir hakkı var. Almaya değil de bunu kullanma ve sergilemeye dikkat etmek lazım” cevabını verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız