SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tehlike Çanı Her Yer İçin..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Gençlerimizi kabiliyetlerine göre mesleğe yönlendirirsek, işsizliği biraz daha azaltmış oluruz" diyerek, Türkiye'de birinci sorunun işsizlik olduğunu bildirdi.

İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) adrese dayalı nüfus kayıt sistemi verilerine göre açıkladığı işsizlik rakamlarını değerlendiren MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Açıklanan rakamlara göre 20 ilde tehlike çanları çalıyor deniyor. Aslında sadece 20 ilde değil Türkiye'nin her yerinde tehlike çanları çalıyor. Türkiye'nin her tarafında işsizlik ciddi boyutlara ulaştı. İşsizlik bu ülke için ciddi bir tehdit, ciddi bir tehdit unsuru oluşturdu. Ülkenin en büyük sorunu işsizliktir" dedi.

Açıklanan rakamlarda 20 ilde işsizlik konusunda tehlike çanlarının çalındığına işaret edildiğini söyleyen Erkoç, "Malatya bu 20 il içinde yok. Ancak, Malatya'mızda Türkiye ortalaması gibi işsizlik oranı yüzde 11,5'dur. Gönül ister ki, bu en alt limitlere düşmesidir" şeklinde konuştu.

İşsizliğin önüne geçmek için yeni yatırımların gerektiğine parmak basan Erkoç, "Yatırım oluşması için de güven ve istikrar gerekiyor. Güven ve istikrar olunca yatırım yapılır. Son 4 yıla baktığımızda sayısal ve oransal olarak işsizlik rakamları yukarıya doğru tırmanıyor. Bu rakamlar bizleri son derece üzmektedir.

Resmi rakamlarda işsizlik Türkiye ortalaması yüzde 11,5 görünüyor. Resmi olmayan rakamları da dahil ettiğiniz zaman rakamlar daha çok yukarılarda. Her 3 gençten 1'i işsizdir" ifadelerini kullandı.

"Üniversitelerimiz mezun ettiklerini, sadece diplomalı işsiz sınıfına dahil ediyor. Bu anlamda Türkiye'deki eğitim sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor" diyen Hasan Hüseyin Erkoç, daha sonra şunları belirtti:

"Diplomalı işsizler yerine kalifiye, ara eleman yetiştirilmeli. Bunun için de meslek liselerinin önünü açılması lazım. Ama, bakıyorsunuz Türkiye'de öyle garip olaylar yaşanıyor ki, teknik liselerin önünü açmak dursun, nasıl kapatırız diye bir gayret var. Eğer biz gelişmiş ülkelerdeki meslek liselerdeki okuma oranını yakalamak istiyorsak, teknik liselerin önünün açılması gerekiyor. Avrupa'da meslek liseleri yüzde 65'lerin üzerinde olmasına rağmen, ülkemizde yüzde 34'ler civarında. Gençlerimizi
kabiliyetlerine göre mesleğe yönlendirirsek, işsizliği biraz daha azaltmış oluruz. Sanayicimiz de ara ve teknik eleman noktasında çektiği sıkıntının önüne geçmiş oluruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız