SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tehlike Geçti mi?!

A- A+ PAYLAŞ

 

Cengiz Topel Caddesi güzergahında bulunan 33 yıllık 7 katlı binanın çökmesi sonrasında aynı müteahhit tarafından aynı dönemlerde yapılan bitişiğindeki 2 binanın da yapılan beton ve demir analizleri sonucu çürük çıkmasıyla valilik tarafından alınan güvenlik önlemleri anlaşılamayan nedenlerle kaldırıldı. Belediye yetkilileri “Binada kullanılan beton ve demir analizleri mukavemetsiz çıkması üzerine valilik tarafından bina herhangi bir çökmeye karşı güvenlik çemberine alınmıştı. Niye kaldırıldığı konusunda bilgimiz yok” diyerek güvenlik çemberinin konulmasında ve kaldırılmasında hiçbir katkılarının olmadığını belirttiler.

Güvenlik çemberinin kaldırılmasını fırsat bilen pazarcılar, binanın önünü ve yanına tezgah açarak hem kendilerini hem de alış-veriş yapan vatandaşların hayatını riske atıyorlar.

Malatya Belediyesi tarafından bitişik binaların durumu hakkında açtığı tespit davasının henüz sonuçlanmaması ise boşaltılan binanın uzunca bir süre daha çevreye korku dolu günler yaşatacağı çevre sakinleri tarafından ifade ediliyor.

TEHLİKE GEÇTİ Mİ?!

Olayın ardından uzunca bir süre güvenlik altına alınan ve polis ekiplerinin beklediği çürük binanın etrafındaki güvenlik bariyerlerinin Valilik tarafından kaldırıldığı öğrenildi. Yıkılan binanın enkazının kaldırılması ile birlikte pazarcılar da bu alanı canlarını tehlikeye atarak kullanmaya başladı. Ansızın yıkılabileceğini düşünmeyen pazarcılar ekmek parası adına bu riske girerken ilgili makamların ise bu duruma neden göz yumdukları merak ediliyor.

Çevresinde güvenlik çemberi olmadığı için pazarcıların tezgah açtıkları, vatandaşlarında önünden geçtiği çürük bina yıkılacağı günü beklerken, mahkeme sürecinin uzaması ile bir süre daha korunmasız şekliyle çevreye korku dolu anlar yaşatacağı ifade edildi.

 “ÖNLEMLERİN  KALDIRILMASI DOĞRU DEĞİL”

Mahkeme sonucunun henüz belli olmaması nedeni ile yıkım işlemini gerçekleştiremeyen belediyenin üst düzey yetkilileri ise, güvenlik önlemlerinin şu anda kaldırılmasının doğru olmadığını dile getirdiler.

Yetkililer, binanın hala tehlike arzettiğini belirterek, kaldırılan güvenlik önlemlerinin neden bu kadar acele karar verilerek yapıldığına bir anlam veremediklerini söylediler.

Ayrıca belediyenin mahkemeye açtığı davanın da 1 aydan beri devam ettiğinin altını çizen yetkililer, bu tip aciliyet arzeden durumlarda hukuk sisteminin acil kararlar alabilmesi gerektiğini belirttiler.

Cengiz Topel’deki binanın yanı sıra yıkım için mahkeme kararının beklendiği, Emniyet müdürlüğü’nün karşısı, Çavuşoğlu, Cezmi Kartay gibi bölgelerde bulunan binaların da beklemede olduğu öğrenilirken, mahkeme kararlarının ne zaman belediyeye bildirileceği ise merakla bekleniyor.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız