SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tehlike Kol Geziyor!

A- A+ PAYLAŞ

Trafik kazaları can almaya devam ederken, bu kazaların nedeni olan “bilinçsizlik, sorumsuzluk” her zaman ve her yerde kendini gösteriyor.

Duble yol çalışmalarının yapıldığı bölgelerde yetersiz işaretlendirme, onarılmayan yollar, kapasitesinden fazla yolcu ve yük alan araçlar, tamamen denetimsiz olarak, ışık ve uyarı donanımı olmaksızın trafikte seyreden traktörler ve de teknik yeterlilikleri bile tartışmalı “sepetli” motosikletlerle yolcu taşınması, her an can kaybına yol açabilecek kazalara davetiye çıkararak yollarda seyrediyorlar.

Özellikle şehirlerarası yollarda Trafik Ekiplerinin, daha çok “radarla aşırı hız denetimi”ne yoğunlaşmaları, “trafiğe uygun durumda olmayan” araçlara müdahale edilmemesi yollardaki tehlikenin sürmesinin nedenlerinin başında geliyor.

Özellikle Karadeniz illerine işçi taşıyan araçların aşırı yük ve yolcuyla trafiğe çıkmalarının yanı sıra yollarda artan traktör trafiği karayollarının her noktasında tehdit oluşturuyor.

Yukarıdaki fotoğraf, geçtiğimiz günlerde Doğanşehir- Erkenek yakınlarında çekildi. Bu sepetli motosiklette tam 6 kişi yolculuk yapıyor. Ve Malatya- Gaziantep yolundaki bu seyahat, hiçbir trafik denetimine takılmadan sürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız