SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tehlike Sürüyor!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya kent merkezindeki bazı kavşaklarda, yapanların “refüj” diye, vatandaşların “duvar” diye adlandırdıkları, trafiği emniyetli hale getirmekten çok özellikle geceleri İnönü ve Atatürk Caddeleri üzerinde tehlike yaratan “engel”, tehdit olmaya devam ediyor.. Yaklaşık 1 ay önce bir kişinin ölümüne neden olan Sıtmapınarı’ndaki “duvar”a, bir araç daha çarptı.. Bu arada, Malatya’daki diğer trafik kazalarında 11 kişinin yaralandığı bildirildi.

1 AY SONRA AYNI YERDE..
30 Kasım gece yarısından sonra esnaf Abdullah Yıldız’ın yönetimindeki otomobille çarptığı ve yaşamını yitirdiği Sıtmapınarı’ndaki “duvar” (ilgili haber linki sayfanın altında), Kurban Bayramı’nın 3. günü gecesinde de kazaya neden oldu. 23.00 sıralarında sürücüsü belirlenemeyen 23 FD 116 plakalı Tempra marka bir otomobil, Abdullah Yıldız’ın yaşamını yitirdiği “engel”e çarptı ve ağır hasar gördü. Kimliği hakkında bilgi edinilemeyen sürücünün kaza sırasında yaralandığı öğrenildi.

Kaza nedeniyle İnönü Caddesi'nin Sıtmapınarı kavşağında trafik 1 saati aşkın bir süre, yan yollardan akıtıldı..

DİKKATE ALAN YOK!..
30 Kasım günü bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kazaya yolaçan “refüj-duvar”ların yolaçtığı tehlike ile ilgili olarak, bu kazadan sonra malatyahaber.com’da “İşaretler Yetersiz” ara başlığıyla, şu değerlendirmeler yeralmıştı:

”..Şehiriçinde Akpınar, PTT önü, Kız Meslek Lisesi, Dörtyol, Sıtmapınarı kavşaklarında, Atatürk ve İnönü Caddeleri üzerine geliş-gidiş yönlerini belirlemek, tali yollara dönüşü engellemek üzere yaptırılan "yüksek" ve "güçlü tahkim edilmiş" refüjün trafik için tehdit oluşturduğu, özellikle geceleri yeterli işaretlendirme olmadığı için farkedilmediği şeklinde şikayetler bulunuyor.

Bu tür düzenlemelerin, "can ve mal kaybına yol açmayacak" bir şekilde, belirleme amacıyla yapılması gerektiğini savunan bazı sürücüler, Malatya'da yapılanların ise tamamen "tehlikeli birer tuzak" şeklinde olduğunu, özellikle akşam ve geceleri büyük tehdit oluşturduğunu savunuyorlar. Sürücüler, "Bu engellerin önlerinde doğru düzgün ve görülebilecek bir şekilde işaretlendirme de yok. Çocuk Trafik Parklarında kullanılan büyüklükte işaretlerle güya belirleme yapılmış, bazılarında o da yok. Bu refüjler, trafiği düzenlemekten çok, yol ortalarına konulmuş birer tuzak gibi.. Hava karardıktan sonra karşıdan ışık düzeni bozuk bir araç geliyorsa ve ışığı gözünüze vuruyorsa, bu engelleri farkedemiyorsunuz. Şehiriçindeki bu tür engeller, can güvenliğini sağlamak için konur, can güvenliğini tehlikeye sokmak için değil. Oysa Malatya'da yapılan refüjler, uçurum kenarlarına yapılması gereken beton perdeler- engelleyiciler gibi.." iddiasında bulunuyorlar...”

MİNYATÜR LEVHALAR!..
Trafikle ilgili sorunlar gündeme geldiğinde, Emniyet yetkilileri, trafikle ilgili denetim görevinin kendilerinde, düzenleme yetkisinin ise belediyede olduğunu ifade ediyorlar. Kent içerisindeki işaretlendirme vs. gibi işlemler Belediye sorumluluğunda yapılıyor.

Trafikte mal ve can güvenliği için büyük önem taşıyan işaretlendirmeler konusunun ciddiyetle ele alınmadığına ilişkin birçok örneğe rastlanıyor. 1 ay önce ölümlü, dün de yaralamalı trafik kazasının meydana geldiği “refüj-duvar”ın hemen başında, “Çocuk Trafik Eğitim Parkları”nda benzerleri görülen, boyutları küçültülmüş “minyatür” levhalar bulunduğu dikkat çekiyor. Bu Milli Egemenlik ve Akpınar kavşaklarındaki engellerin başında da görülüyor. Ancak, Atatürk Caddesi’nin başındaki “refüj-duvar”ın önünde ise “standartlara uygun, büyük boyutlu, sürücülerce gece-gündüz çok kolay farkedilebilen” levhalar bulunuyor.

Bu ve benzeri ikazlara, ilgili ve yetkili makamlar kulak asmadığı, mağdur olanlar da hukuk zemininde, ihmali olanların hesap vermesini sağlayacak girişimlerde bulunmadıkları için, bu benzeri birçok sorun, bir “vurdumduymazlık” görüntüsü olarak sürüp gidiyor..

DİĞER KAZALAR..
Çavuşoğlu Mahallesi Sanayi Caddesi’nde M.K. yönetimindeki 44 EA 539 plakalı kamyonet ile giderken, aniden yola çıkan 76 yaşındaki K.K.’ya çarparak ağır şekilde yaralanmasına yolaçtı.

Sanayi 1. Caddede, H.D. yönetimindeki 44 KK 706 plakalı oto, buzlu zeminde kayarak orta refüje çarptı. Kazada sürücü ile araçta bulunan B.D., K.D. ve M.D. yaralandılar.

Paşaköşkü Caddesi’nde M.B. yönetimindeki 44 FL 280 plakalı oto ile E.N. yönetimindeki 44 EY 963 plakalı oto çarpıştılar. Kazada, M.B.’nin yönetimindeki araçta bulunan 35 yaşındaki N.B. adlı bayan yaralandı. Diğer aracın sürücüsü 18 yaşındaki N.E.’nin sürücü belgesine sahip olmadığı anlaşıldı.

Sivas Caddesi’nde A.H. yönetimindeki 44 EE 887 plakalı oto ve D.K. yönetimindeki 80 AY 312 plakalı otolar çarpıştı. Kazayla ilgili işlem yapılırken, kaza yapan araçlardan birinde bulunan E.H. adlı şahsın, görevli polislere hakaret ettiği öne sürüldü ve hakkında ayrıca işlem yapıldığı bildirildi.

Turgut Temelli Caddesi Arap Osman Kavşağı civarında da A.K. yönetimindeki 44 FL 199 plakalı oto ile D.A. yönetimindeki 44 DD 648 plakalı otolar çarpıştı. Kazada, sürücüler ile 199 plakalı araçta bulunan 30 yaşındaki H.K. adlı kadın yaralandı.

İlyas Mahallesi 5. Sokakta C.A. yönetimindeki 44 AU 456 plakalı otoyla giderken, karşı yönden gelen 18 yaşındaki S.A. yönetimindeki plakasız motosiklete çarptı. 20.20 sıralarındaki kazada motosiklet sürücüsü ağır yaralandı.

Yeni Sanayi Sitesi 1. Caddede A.A. yönetimindeki 44 FT 384 plakalı motosiklet ile İ.A. yönetimindeki 44 KN 892 plakalı oto çarpıştı. Kazada 20 yaşındaki motosiklet sürücüsü ile motosiklette bulunan 19 yaşındaki F.A. yaralandılar.

Çevreyolu Niyazi Mısri Camii önünde K.T. yönetimindeki 44 HA 280 plakalı otoyla giderken, aniden önüne çıkan 80 yaşlarındaki A.K.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtı.

Milli Egemenlik Caddesi’nde S.B. yönetimindeki 44 AK 634 plakalı otoyla giderken, aniden önüne çıkan 62 yaşındaki M.Y.’ye çarptı. Yaralı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız