SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tehlikeli Gerginlik

A- A+ PAYLAŞ

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde polis aracına düzenlenen silahlı saldırıda 4 polis memuru şehit oldu. Şehit polisler Adana'da son yolculuğuna uğurlanırken bugün Dörtyol'da yine gerginlik çıktı. Birbirine giren iki grubu çevik kuvvet zor ayırdı.

Dün saat 18.00 sıralarında Özerli Mahallesi Toki Evleri yakınında meydana gelen olayda, 31 A 8238 plakalı resmi polis aracına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıdan hemen sonra Dörtyol Devlet Hastanesi'ne götürülen polislerden 3'ü şehit oldu. Ağır yaralı olarak tedavi altına alınan bir polis memuru da bütün müdahalelere reğmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit polis memurlarının isimlerinin Fatih Yıldız, Hasan Aslan, Emre Yalçın, Hacı Ali Arap olduğu bildirildi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ DE TARANDI

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü binasına uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Binanın üst katlarındaki lojmanların bulunduğu bölüme mermi isabet ettiği, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

POLİS LOJMANINA SALDIRI İDDİASI

İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına da ateş açıldığı iddiası, Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı tarafından yalanlandı. Bu arada, başka olaylarla ilgili yakalanan 3 kişiyi, saldırıyı gerçekleştiren teröristler sanan vatandaşlar, zanlıları linç etmeye kalktı. İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 300 kişi, yakalanan kişilerin kendilerine teslim edilmesini isteyip, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı. Dörtyol’a gelen Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Emniyet Müdürlüğü istinat duvarının üzerine çıkarak, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Kılıç, vatandaşların sakin olmalarını ve kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE GERGİNLİK

4 polisin şehit olduğu Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde Emniyet Müdürlüğü önünde gerginlik yaşandı. Yaklaşık 500 kişinin toplandığı Emniyet Müdürlüğü önünde, halkın yoğun tepkisi nedeniyle askerler de güvenlik önlemi aldı. Kalabalığın Emniyet Müdürlüğü’ne girmeye kalkışması ve uyarılara rağmen dağılmamaları üzerine destek için gelen ve bina çevresinde ağır makineli tüfeklerle önlem alan yüzden fazla asker, aynı anda havaya uyarı ateşi açtı. Ortalık bir anda silah sesleriyle yankılandı.

Bunun üzerine kalabalık geri adım atarken, askerler bu kez grubun üzerine yürüdü ve biber gazı sıkarak eylemcilere dağıttı. Ancak, bir süre sonra vatandaşlar yine toplanarak, “Askere uzanan eller kırılsın” sloganı attı. Dörtyol’da yaşanan gerginlik üzerine ilçeye Adana ve Osmaniye’den de takviye ekipler gönderildi.

BDP BİNASI YAKILDI

Gerginliğin arttığı Hatay'da 200 kişilik bir grup, bu kez Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Dörtyol İlçe binasını ateşe verdi. 5 katlı bir iş merkezinin en üst katında bulunan BDP ilçe binasına giren öfkeli grup, içerideki bazı eşyaları aşağı attı, balkonun demirlerine Türk Bayrağı astıktan sonra, içeride kalan eşyaları da ateşe verdiler. Olay yerine polislerin gelmesiyle kaçan grup, tekbir getirip slogan attı.

DÖRTYOL'DA BUGÜN DE GERGİNLİK ÇIKTI

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde sular durulmuyor. Bugün minibüs garajlarında iki grup arasında gerginlik yaşandı. Zaman zaman birbirine taş atan gruptakilerin yanına giden Kaymakam Hayri Sandıkçı, tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Gruplardan birinde bulunanlar, diğerlerinin uzaklaşmaması halinde bölgeden ayrılmayacaklarını söyledi. Kaymakam Sandıkçı, BDP Hatay İl Başkanı Mehmet Nisan ile görüşerek gruptakilerin uzaklaştırılmasını istedi.

Bunun üzerine gruptakiler, çevik kuvvet ekipleri eşliğinde yürüyüşe geçti. Yaklaşık 300 metre yürüyen gruptakilerden bazıları terör örgütü elebaşı lehine Kürtçe slogan atınca diğer grup, polis ekiplerinin oluşturduğu barikatı aşarak slogan atanlara saldırmak istedi. Çevik kuvvet ekipleri, grupları biber gazı sıkarak dağıttı.

Daha sonra BDP ilçe binasının bulunduğu sokakta toplanan grubu Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ile Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin sakinleştirmeye çalıştı.

İlçede geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü.

TERÖR OLAYLARI 2 AYDA ARTTI

Hatay’da geçen yaklaşık son 2 ayda, peş peşe terör saldırıları yaşandı. 29 Mayıs’ta Antakya’ya bağlı Kisecik Köyü’ndeki bir maden ocağına teröristler roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Bir özel güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiği saldırıda 2 özel güvenlik görevlisi yaralandı, operasyonda 1 terörist öldürüldü.

31 Mayıs’ta İskenderun İlçesi’nde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı’nda nöbet değişimi yapan askeri kamyonete roketli saldırı yapıldı. Saldırıda 6 er şehit oldu, 7 asker de yaralandı. 8 Haziran’da Serinyol ilçesi dağlık alanındaki maden ocağında çalışan 2 işçi, teröristler tarafından kaçırılıp, akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız