SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tek Acil Yoğunluğa Yolaçıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:09:21
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkezde önceden iki devlet hastanesi bulunması ve sonradan Malatya’nın büyükşehir olunmasına rağmen tek devlet hastanesine düşmesinin sağlık sorunlarını da beraberinde getirdiği bildirildi.

Eski Devlet Hastanesi’nin yatak bölümünün kapatılıp, sadece ana branşlarda poliklinik hizmeti verilmesi ve devlet hastanesinin Beydağı Kampusu binasında ise sadece acil olarak çocuk acil hizmetinin verilmesi nedeniyle vatandaşların sıkıntı çektiği belirtildi.

Devlet hastanesi olarak şehir merkezinde yeni devlet hastanesi binası ve çocuk acil olarak da Beydağı Kampusu binasında hizmet verilmesinden yığılmalara yol açtığı ifade edildi.

Özellikle Beydağı Kampusu binasındaki çocuk acilinde doktor sayısının az olmasından akşam saatlerinden sonra hasta yoğunluğu yaşanmasından hem sağlık görevlilerinin sıkıntı çektiği hem de vatandaşların dakikalarca sıra beklemek zorunda kaldıkları bildirildi.

Sağlık Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, iki hastanenin kapatılıp tek hastane olarak hizmet verilmesinin sakıncalar oluşturacağını birçok kez dile getirdiklerini hatırlatıp, “Yöneticilerimiz ve siyasilerimiz bu konuda iyi niyetli ancak, Malatya’nın nüfusu git gide artıyor. Büyükşehir olan Malatya’ya tek hastane yeterli olmayacaktır. Şehrin doğu kısmında da yataklı hizmet verecek bir devlet hastanesine ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

Şehrin doğusunda İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bulunduğunun söylendiğini ancak 3’ncü basamak hastanede de yoğunluk yaşandığını söyleyen Mehmet Bingöl, “İkinci basamak olarak nitelendirilen devlet hastanesi şehrin doğu kısmında kesinlikle olmalıdır” diyerek, Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi 100 bin dolayında nüfusu var ve iki devlet hastanesi bulunuyor. Malatya’nın nüfusu, 800 bin’e yaklaştı tek devlet hastanesi olması sağlık sorunlarını beraberinde getirecektir” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız