SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tek Adımda Yatırım Bürosu'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'ya yatırım yapmayı düşünen yatırımcılara yönelik olarak Hükümet Konağı içerisinde oluşturulan "Tek Adımda Yatırım Bürosu" düzenlenen bir törenle hizmete girdi.

Valilik binasında gerçekleştirilen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye başkanı Cemal Akın, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) başkanı Ali Evren, bazı kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcisi ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Vali Daşöz“ 3 Haziran 2008 tarihinde yayınlanan ve yatırımların kısa zamanda ve tek elden yürütülmesini sağlamak amacı ile Başbakanlık kararnamesi gereğince Tek Adımda Yatırım Bürosu ilimizde de faaliyete başladı. Büronun hizmete girmesi ile birlikte ilimize yatırım yapmayı düşünen yatırımcılar yatırımları konusunda her türlü bilgiyi tek elden alma imkanını bulacaktır. Tek adımda yatırım bürosu başta zaman kaybını önlemek olmak üzere bir çok yararı olacaktır.” dedi.

Vali Daşöz ayrıca kurulan büronun Kalkınma Ajanslarının da yerel versiyonu olarak da hizmet vereceğini söyledi.

Belediye başkanı Cemal Akın’da “ Un, şeker helva olduktan sonra bunların imalata dönüşmesi kalıyor. Kurulan bu büro da bu işlevi en iyi şekilde yerine getirecektir. Böylece ilimizde yatırım yapmayı düşünen girişimcilere önemli yararları olacaktır.” diye konuştu.

ESKKK başkanı Ali Evren’de “ İlimize gelecek olan yatırımcılar şimdiye kadar Valilik, Belediye, TSO gibi ilgili kuruluşları ayrı ayrı dolaşıyor ve yatırımlarını öyle yapıyorlardı. Bu durum, yatırım anlamında sakıncalar yaratıyordu bazen de yatırımcıların caymasına neden oluyordu. Büronun hizmete girmesi ile başta bilgilendirme olmak üzere yatırımcıların talepleri hem tek elden karşılanmış olacak hem de zaman kaybı önlenmiş olacaktır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız