SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tek Amacımız Hekimhan'ı Yaşanabilir Hale Getirmek"

0
Güncellendi - 2017-10-30 06:08:06
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi altyapısı baştan aşağı yenilenen Hekimhan ilçesinde üstyapı çalışmaları kapsamında 7 kilometrelik asfalt çalışmasını tamamladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hekimhan’da yapılan çalışmaları yerinde inceleyip, esnaf ziyaretlerinde bulundu. Geziye, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ile bazı meclis üyeleri, daire başkanları, şube müdürleri ve muhtarlarda katıldı.

Hekimhan Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Şatır, Hekimhan’ın altyapı sorunlarının çözüldüğünü belirterek, “Çalışmalar Yaz aylarında bizlere sıkıntı yaşatsa da geçmişte yaşadığımız sorunların bu çalışmalardan sonra yaşanmayacağını biliyorduk. Büyükşehir Belediyemiz bizim kışın sorun yaşamamız için üstyapı çalışmalarına başladı. Şuan gördüğünüz gibi caddelerimiz sıcak asfalt ile asfaltlandı. Hekimhan’ın çehresi değişti. Şehir hüviyetine büründü. İlçemize yaptığı hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum” dedi.

Hekimhan AKP meclis üyesi Nebi Yiğit’te yaptığı konuşmada, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinden sonra en büyük yatırımın Büyükşehir Belediyesi tarafından Hekimhan ilçesine yapıldığını söyledi.

2017 yılı içerisinde Hekimhan’da 13 mahallenin sıcak asfalt ile tanıştığını belirten Hekimhan AKP İlçe Başkanı Adil Ağcan, “Bu hizmetlerin gelmesinin altındaki imza Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a aittir. Bu hizmetlerin yanı sıra var olan en büyük problemler çözüme kavuştu. İlçemizin içmesuyu ve kanalizasyon sorunu çözüldü. Kış ayları gelmeden de ilçe merkezimizde 7 kilometrelik asfalt çalışması yapıldı. Tüm Hekimhanlılar adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet ürettiğini belirten AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya’nın tüm ilçelerinin var olan problemlerini Büyükşehir Belediyesinin çözmeye gayret ettiğini söyledi.

Kahtalı, “Hekimhan ilçemizin altyapı sorunları çözüldü. Cadde ve sokakları asfaltlandı. Tabi ki farklı birçok yatırım daha yapılacak. İlçemizin daha güzel bir yer haline gelmesi için Büyükşehir Belediyemiz yoğun bir mesai harcıyor. Bugün gördüğümüz tablo bizleri mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çakır: Bahar aylarında çevre düzenleme çalışmaları yapacağız.

Hekimhan ilçesine yapılan ve yapılacak olan yatırımları anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hekimhan ile birlikte tüm ilçelerin altyapı problemlerini çözmeye devam ettiklerini söyledi.

Hekimhan’ın en büyük problemi olan içme suyu sorununu çözdüklerini ifade eden Başkan Çakır, “İlçemizde MASKİ Genel Müdürlüğümüz 307 kilometrelik altyapı yatırımımızın 193 kilometrelik bölümünü tamamladı. Bu yatırımlara MASKİ Genel Müdürlüğümüz toplam 33 milyon 500 Bin TL harcadı. Büyükşehir Belediyemiz ise bugüne kadar 16 milyon liralık yatırımda bulundu. Bugüne kadar Hekimhan’ımızda 220 km. asfalt, 108 km. yol genişletme, 14 km. yol açma, 20 km.de stabilize yol çalışması yaptık. Altyapı yatırımları görünmeyen yatırımlar bu yatırımlar hemşerilerimizin gündelik hayatını zorlaştırsa da gelecek için çok önemli. Bizler 50 yıl boyunca Hekimhan’ımızın altyapı ihtiyacını giderdik. Üst yapı çalışmaları kapsamında 7 km fineşerle sıcak asfalt serimi yaptık. Kazıların vermiş olduğu rahatsızlıktan kurtardık. Bahar aylarıyla birlikte Hekimhan’ımızın ana cadde ve sokaklarında çevre düzenleme çalışmaları yapacağız. Tek amacımız var Hekimhan ilçemizi daha yaşanabilir bir hale getirmektir” dedi.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Malaya sevdalısı (6 yıl önce)
    Yürekli gazetecilerde yok malatya da hatırlarmısınız bilmem malatya da bir kanalın dış mekanlarda kürsüsü vardı ve milletim tüm derdini anlatabiliyordu ne oldu dersiniz acaba siyasilerin baskısı sayesinde yayından kalktı sebebi milletin gerçekleri söylemesi ağır geldi galiba... Şuan malatya hakkında yapılan haberlere bakıyorum boş haberler. Malatya için ve malatyanın her yeri için gerçek anlamda katkı sağlayacak bir proje var mı yapilan projelerde bitmeyecek sanirim cunku nedense yüklenici firma iflas ediyor her defasında yani bla bla bla yersen.... Arıyorsun belediyeden hizmet talep ediyorsun gelen ekip sadece yarım saat çalışıyor göstermelik sonra öğle yemeğine gidiyorlar sonrası yok iş hizmet sıfır. Gerçekten malatyalı bunu hak etmiyor malatyali sizden şikayetçi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Hekimhan ı yaşanabilir hale getirmekte samimi iseniz madenlerine sahip çıkınız. Adamlar Sivas ın refah seviyesini artırmak için Hasan çelebi madenlerini Sivas a taşımamız lazım diye karar almışlar. Malatya da ki yöneticiler de uyuyor. Bir adam gibi adam da çıkıp demiyor ki, Malatya nın refah seviyesinin yükseltilmesi önemsiz mi? Malatya nın bakanı, milletvekili, belediye başkanı utanın, ayıp ayıp. Adamlar 1000 kişilik istihdamı adeta Malatya dan çalıyor. Siz gözlerinizi kapatıyorsunuz. Bu ayıp ta size yeter.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şüle (6 yıl önce)
    Malatya'da 2-3 ilçe dışında diğerleri köy gibi kalmıştır bunu değiştirebilecek plan proje ler destek lenmeli Malatya bunu hakediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yahu Sadece Bir gidin Nevsehire bakın. Bir de Malatyaya bu kadar berbat belediyeler olmaz olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Baybars (6 yıl önce)
    Yahu çok mu zor İstanbulun yüzölcümü bakımından 2.4 katı olan bir şehri Milyarlarca paranın belediyeye verilmesine rağmen bir büyük şehir yapılması. Yahu Arkadaşım Makroyu geçiyorsun ondan sonra Akçadağa kadar bomboş,Üniversiteye gidiyorsan üniversite sonrasından elazığa kadar bomboş yahu,Şu Şehre düz liseleri ihl leştirip ihller yapıp camiler yapmakla restorasyonlarla belediyecilik olurmu arkadaşım ya.Yok mu bir yiğit şu Malatyaya 5 6 fen lisesi yapacak,Yok mu bir yiğit şu Malatyaya 1 üniversite daha yapacak yok mu bir yiğit Şu Malatyayı İleri Düzey Çağdaş Şehirler alanına sokacak olan yok mu bir yiğit bu şehri Eskişehir ile yarışacak duruma getirecek olan Yahu Anadoluyu Yurt yapan şehir burasıdır Yerleşim yerisi Battalgazi olması gerekirken Merkeze kaymış kardeşim Kale tam turistik tesislik alan niye çölleştiriliyor,Yahu niye her sene kaldırım değişiyor eski kaldırımlar sağlam olmasına rağmen yahu her sene altyapı deniyor niye altyapıdan hayır yok.Yahu bu şehir niye gelişmiyor bu malatyamızın halkı niye belediye seçimlerinde particilik yapıyor tamam Sayın cumhurbaşkanımızı seviyor olabilirler ama yahu Belediye de bu şehri temsil eden adama oy verilmesi gerekir bakın Eskişehire akp deyken malatya gibi kağnıyla zor ilerletiliyordu,Ama Chp aldı Bambaşka mükemmel bir şehir oldu yahu biz cezalı bir şehirdemiyiz arkadaşım illah Referandumda Malatyanın hayır mı vermesi bekleniyordu bir stad 6 senede bir küçük hastane 3 4 senede bitti tekelin orası safsata edildi itfaiyenin çevresinde ki corio avm yapılacak denilecek mükemmel arazinin pınarları kurutuldu yeni belediye binasının arazisi haline getirildi yahu yeter be.Melih gökçekten nefret ederim,Ama bu şehrin belediyeleri onun 1000 katı daha müsrif ya lanet olsun be ekmeğim şu şehirde olmasa defolup gideceğim güzel şehrim mahfediliyor kimse ses çıkartmıyor birisi artık Şu Malatyanın Sessiz çığlıklarını duysun....Esenlikler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Büyükşehirin Hekimhana yaptığı yatırımlardan ve hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Ancak ilçede hala kaldırım sorunu var. Kaldırımlarımız çok kötü durumda. Ayrıca ilçe merkezinin 50 mt altından geçen maden yolunun farklı bir güzergaha alınması gerekiyor. Ses, koku, toz toprak, ve yolları mahvetmesinden dolayı yol boyu oturan insanlar çok mağdur durumdalar. 7/24 ağır tonajlı kamyonların çalıştığı yolun ilçe merkezinden geçmemesi gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dehre Lokman (6 yıl önce)
    Herkese teşekkürler. Hekimhan için hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla