SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tek Bir Çivi Çaktırmayacağız"

0
Güncellendi - 2019-12-07 02:45:54
A- A+ PAYLAŞ

  • Bakan Pakdemirli, ""Net söylüyorum, tarımsal ovalarımıza tek bir çivi dahi çaktırmayacağız." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nda (UTSO) düzenlenen sektör değerlendirme toplantısında, sorunları yerinde görmek ve sektör temsilcilerin taleplerini almak için il il dolaştıklarını belirtti.

Bakan Pakdemirli, kent genelinde üretimi ve işletmelerin verimliliğini artırmak için 36 bin 600 dekar alanda toplulaştırma çalışması yapıldığını, önümüzdeki 10 yıl içinde de 1,8 milyon dekar alanın tamamının toplulaştırılacağını bildirdi.

Tarımsal üretim potansiyeli yüksek ovaları "Tarımsal Sit" alanı ilan ettiklerini ve bu kapsamda 657 bin dekar alana sahip 6 tarımsal ovayı koruma altına aldıklarını anlatan Pakdemirli, şöyle devam etti:

"Net söylüyorum, tarımsal ovalarımıza tek bir çivi dahi çaktırmayacağız. Ülkemizin tarımsal üretimini güvence altına alacağız. 2018 yılında kilogramı 4,25 lira olan haşhaş kapsülü fiyatını, 2019 yılında yüzde 17,7 artırarak, 5 liraya çıkardık. Toprak Mahsulleri Ofisimiz de 2019'da 5 bin 965 üreticimize, haşhaş alımı karşılığında 16,8 milyon lira ödeme yaptı. 2019 tarımsal desteklemeleri kapsamında 12 yeni ürünü destek kapsamına aldık, 32 ürünün ise destekleme birim fiyatlarını artırdık. Verdiğimiz bütün destekler ve yaptığımız çalışmalar neticesinde 17 yılda bitkisel üretim değerini 4,7 kat, hayvansal üretim değerini de 7,2 kat artırdık."

Uşak, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız