SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tek Çatı Altında Toplanmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:41:37
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Sağlık Yüksekokulu tarafından,  İnönü Üniversitesi kampüsünde bulunan Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde , "Dünya Hemşireler Günü" dolayısı ile kutlama programı yapıldı.
Kutlama programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal, İl Sağlık Müdürü Dr. Nail Umay,  Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Polat, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.
 
"En Büyük Servet Sağlıktır"
 
"Hemşirelik, özverinin, sabrın öne çıktığı ve toplumsal beklentilerin çok yüksek olduğu bir meslektir" diyen Turgut Özal Tıp Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü
Leyla Kılıç, " Sağlık, bireylerde zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biridir. Bir toplumun en büyük serveti sağlıktır.
Sağlığın korunması ve devam ettirilmesinde en büyük katkı biz hemşirelerindir" ifadelerini kullandı. 
 
"Tek Çatı Altında Toplanmalı"
 
 Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci ise konuşmasında, "Hemşirelik eğitimi veren birçok kurum bulunmaktadır. Aslında hemşirelik eğitiminin tek çatı altında toplanması gerekmektedir. Hemşirelikte tek tip eğitim için hemşirelik fakültelerinin önemi çok büyüktür. Bu anlamda ülkemizde üç tene hemşirelik fakültesi  bulunmaktadır. Bu sayının daha da arttırılması gerekmektedir. Hemşireliğin meslek özerkliği ve hemşirelerin özen duydukları hakları elde etmeleri dileğiyle tüm hemşirelerimizin gününü kutluyorum." dedi.
 
"Güçlü Olmak İçin Ne Yapabiliriz?"
 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal yaptığı konuşmada,  "Çok yönlü ve güçlü olmayı gerektiren bu rollerin altından kalkmaya çalışırken tükendiklerini fark etmezler, fark ettirmezler de. Hatta "daha güçlü olmak için ne yapabiliriz" in yollarını arayarak, daha fazla sorumluluk yüklenmek için "lisansüstü bir varlık" olmanın gayretine düşerler. Onlara hak ettikleri değeri vermemiz, onlara tükenmeden çalışacakları bir ortam hazırlamamız gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşirelerimizin günü kutlu olsun" diye konuştu. 
 
Yapılan konuşmalardan sonra hemşirelere ve hemşirelik mesleğine katkılarından dolayı Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen'e Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Karagöz, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Leyla Kılıç'a ise Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci tarafından teşekkür belgesi verildi. .

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız