SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tek Elden Yardım İçin Koordinasyon

A- A+ PAYLAŞ
Van'da meydana gelen deprem sonrasında Malatya'dan gönderilecek yardımın tek elden gönderilmesi için istişare toplantısı yapıldı.
 
Malatya Belediyesi'nde, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu başkanlığında düzenlenen toplantıya, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkan Vekili Orhan Özbek, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Müstakil Sanayici ve İşadamları derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Genel Sekreteri Veli Doğan katıldı.
 
Toplantıya ilişkin belediye basın bülteni şöyle:
 
"7.2 şiddetinde büyük bir deprem yaşayan Van’a Malatya’dan yardım eli uzanıyor.
 
İlk etapta 7 kişilik 2 kurtarma ekibini bölgeye sevk eden, ardından acil ihtiyaç olduğu belirtilen gıda konusunda 1000 koli hazırlayan Malatya Belediyesi, STK’larla bir araya gelerek yapılabilecek yardımlar konusunda ortak bir değerlendirme yaptı.
 
Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ile yapılan toplantının ardından Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu düzenlenen toplantıda bir basın açıklaması yaptı. 
 
24 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’de Malatya Belediyesi Başkanlık Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu’nun yanı sıra Başkan Yardımcısı M.Fatih Güven, TSO Başkanı H.Hüseyin Erkoç, MÜSİAD Başkanı Namık Şahin, ESKKK Başkanı Ali Evren, ESOB Başkan Vekili Orhan Özbek, MASİAD Genel Sekreteri Veli Doğan ile TSO Genel Sekreteri Erkan Gölgeli katıldı.
 
Pazar günü Van’da meydana gelen depremin bütün ülkeyi olduğu gibi Malatya’yı da yasa boğduğunu belirten Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, depremin hemen ardından 7 kişiden oluşan 2 ekibin bölgeye gönderildiğini söyledi. İlgili Başkan Yardımcıları ve Daire Müdürleri ile yapılan toplantıda neler yapılabileceğini konuştuklarını kaydeden Mumcu, Belediye olarak yaptıkları hazırlıkları şöyle açıkladı:
 
 “Deprem merkezi olan Erciş İlçesi Belediye Başkanımızla görüştük. Tarafımızdan ne yapabileceğimizi, bizden ne gibi talepleri olduğunu konuştuk. Gıda konusunda sıkıntının olduğunu belirtmesi üzerine ivedi bir şekilde Malatya Belediyesi olarak 1000 koli gıda paketi hazırlamaya başladık. Bölgeye gönderilmek üzere arkadaşlarımız hazırlıklarına devam ediyor. 
 
Diğer bir talep ise cenaze nakil aracıydı. Zira ilçe ve il dışındaki cenaze sahiplerine cenazelerini nakletmeleri amacıyla cenaze aracına ihtiyaç duyduklarını ifade ettiler. Temin ettiğimiz 4 cenazeyi alacak kapasiteli bir cenaze aracımızı bölgeye sevk ediyoruz. 
 
Yine belediyemiz şirketi MEGSAŞ, yaklaşık 4000 adet ekmeği Van’a götürüp dağıtmak üzere hazırlıklarını tamamladı” dedi.
 
STK’larla Ortak Hareket…
 
Deprem bölgesine Malatya olarak yapılabilecek yardımlar için STK temsilcileri ile bir toplantı yaparak istişarelerde bulunduklarını da kaydeden Mumcu, “Birçok vatandaşımız Belediyemizi veya başka yerleri arayarak yardım yapmak istediklerini belirtiyorlar. Biz de buradaki oda başkanlarımız ile birlikte eski Belediye meydanı ile Belediye yanında 2 tane irtibat noktası oluşturduk. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı içerisinde, özellikle kuru gıda olmak üzere yardımlarını buralara teslim edebilirler. 
 
Belediye olarak biz 1000 koli gıda gönderirken, TSO 400 koli, ESOB 200 koli, MÜSİAD 200 koli, ESKKK 100 koli, MASİAD 200 koli olmak üzere toplamda 2 bin kolinin üzerinde gıda maddesi göndermeyi kararlaştırdık” dedi.
 
Başsağlığı Mesajı…
 
Ertan Mumcu, resmi bir ziyaret için ülke dışında olan Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile sürekli irtibat halinde olduklarını da belirterek, Başkan Çakır’ın yardım konusunda ne yapılması gerekiyorsa yapılması hususunda talimat verdiğini söyledi.
 
Bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması temennisinde de bulunan Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı diliyorum. Depremin bütün acılarını oradaki insanlarla paylaştığımızı belirtmek istiyorum” dedi.
 
Yardımlar Tek Elden Ulaşacak…
 
Toplantıda konuşan TSO Başkanı H.Hüseyin Erkoç ise Malatya olarak yardımların tek elden götürülmesini hedeflediklerini söyledi. Malatya halkı olarak gerekli duyarlılığı göstermek adına bir araya geldiklerini kaydeden Erkoç, “Yardımlar tek elden toplanır, tek elden kriz masasına teslim edilir. Hem vatandaş yaptığı yardımı kimler adına yaptığını daha iyi hisseder. Bizler de yardımları oradaki yetkililere teslim ederek, vatandaşlarımızı bu anlamda rahatlatmış oluruz. 
 
Acilen yapılması gerekenleri Sayın Belediye Başkan Vekilimiz dünden beri yapmışlar. Şu anda acilen gıda paketlerine ihtiyaç var. Biz kurumlar olarak bu gıda paketlerini burada taahhüt ettik onları göndereceğiz. Akabinde kendi üyelerimizi bilgilendireceğiz bu anlamda koordineli bir şekilde gösterilen iki yerde yardımları kabul edeceğiz. O yardımlar toplandığı zaman ifade ettiğim gibi tek elden oradaki yetkililere teslim edilecek. Ben Malatya insanının bu anlamda duyarlı olduğunu, bu felakette dar duruma düşen, zor duruma düşen, sıkıntı içine düşen, vatandaşlarımıza gereken önemi gereken yardımı göstereceklerine eminim. Çünkü felaketin ne zaman geleceği belli değil. Allah bu tür felaketlerden ülkemizi ve dünyayı korusun. Bugün Van’a, yarın başka bir ile. Allah bu tür acıları bir daha bu ülkeye, bu millete göstermesin” şeklinde konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız