SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tek Hedefimiz Hatay'ı Yenmek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:27:25
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Cafer Aydın, Hatayspor karşılaşmasından 3 puanla ayrılıp, yollarına devam etmek istediklerini söyledi. 

Nurettin Soykan Tesisleri'nde gazetecilerle bir araya gelen Cafer Aydın, Konya Anadolu Selçukluspor, ligdeki durumları ve hafta sonu sahalarında oynayacakları Hatayspor karşılaşmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Aydın, Yeni Malatyaspor'u layık olduğu yere taşımak için mücadele ettiklerini belirterek, "Takımın başına 3 hafta önce geldim. Bu çocukların kaybolan özgüvenleri geri geldi. Tabi bu özgüven aldığımız galibiyetlerle oldu. Siz istediğiniz kadar bir şeyler için mücadele verin. Somut bir şeyler görmediğiniz sürece insanlar onu göremez ve yaşayamaz. Çok zor bir İnegöl maçından sonra başlayan hem oyun olarak hem de moral ve motivasyon olarak, en üst seviyeye çıkmış durumdayız. Biz her hafta tek tek maçları ele alıyoruz. İnegölspor ile oynadık. Çanakkale Dardanelspor ile karşılaştık. Bu haftada Konya Anadolu Selçukluspor ile oynadık. 3 takımda genç, dinamik ve hedefi olan bir takımlardı. Bu maçlardan 9 puanla çıktık. Bizim şuan tek hedefimiz Hatayspor maçı. Rakiplerin ne yaptığı bizi hiç ilgilendirmiyor. Sonuçta bizim yaptıklarımız çok önemli. Biz sahada istediklerimizi yaptığımız zaman ve hedeflediğimiz puanları aldığımız zaman, o zaman rakiplerin ne yaptığı önemli oluyor. Biz önce kendi işimiz yapıp, daha sonra rakiplerin ne yaptığına bakmamız gerekir. Bizim şuan ki tek hedefimiz hafta sonu Hatayspor maçını, 3 puanla kapatıp sonraki haftaya moral motivasyonu en yüksek bir şekilde girmektir. Bütün çalışmalarımız hazırlıklarımız 3 puan doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Burada tabi her şeyden önce Malatya şehrinin, stadı doldurması ve o mutluluğu bizimle paylaşmalarını istiyoruz. Üzüleceksek de beraber üzülelim. Sevineceksek de beraber sevinelim. Bir takımın hedefi varsa bu sadece bir takımın mücadelesi veya yönetimin çalışmaları doğrultusunda olmaz. Bu dişlinin bir parçası gibi işleyeceksek ise hafta sonu taraftarlar bu stadı doldurmalı. Hafta sonu Hatay maçını 3 puanla kapatırız. Maçtan önce ve sonra mutluluğumuzu hep beraber yaşarız. Çünkü futbol seyircisiz olmuyor. Seyirci ne kadar çoksa başarınız o kadar artar. Seyirci bizim için çok önemli. Biz bu şehir için hizmet ediyoruz. Yeni Malatyaspor’u bir yerlere getirebilmek için mücadele ediyoruz. Bu zamanda da Malatya halkını yanımızda görmek bizi mutlu ediyor" dedi.

"FUTBOLCULARIMIZ ASLANLAR GİBİ MÜCADELE EDİYOR"

Futbolcuların ortaya koydukları mücadeleden son derece memnun olduklarını ifade eden Aydın, "Bu takımda 24 tane aslan gibi futbolcu var. O gün maç saati geldiği zaman sorarız. Kim oynayacak durumda diye. Oynayabilecek arkadaşlara forma verilir. Oynayamayacak arkadaşlara ve sakatlığı olan oyunculara kim olursa olsun onun yerine oynayacak arkadaş çıkar aslan gibi mücadelesini yapar. Sakat ve cezalı futbolcuların bizi çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum. Maçtan evvel bir hazırlık yapıyoruz. O maçta antrenmandaki performansına göre bir takım çıkarıyoruz. Ya da taktik gereği bir takım belirliyoruz. Daha sonra maçın atmosferine göre oyuncu değiştiriyoruz. Maçtan önce kafamızda belirlediğimiz oyuncuları çıkarmıyoruz. Çünkü maçın atmosferi sizi başka yönlere itebilir. Bazen defans oyuncusu değiştirmek zorunda kalıyoruz. Geçen hafta orta sahada oynayan 2 arkadaşımız sarı kartlıydı. Kartlı oyuncu daha tedirgin oynar. Onu riske etmemek için tercihimiz defanstan yana kullandık. İnegöl maçında tercihimizi forvetten kullandık. Geçen hafta Coşkun çok mücadele etti. Bayağı yoruldu. O yüzden tercihimizi pivot santrafor Muharrem Ozan’dan yana kullandık. Yani bu tercihlerimizde de hafta içi futbolcuların antrenmanlarda ki performansına da bakıyoruz. Ama dediğim gibi, maçın gidişatı bizi etkiliyor oyuncu değişikliğinde. Bazen tribün bazı futbolcuları görmek istiyor. Ama maç 2-0’ken kalkıp defans oyuncusu alırsan, millet sana güler" diye konuştu.

"TARAFTARLARIMIZ DESTEĞİNE HER ZAMAN İHTİYACIMIZ VAR"

Aydın, taraftarların desteğine her zaman ihtiyaçlarının olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: 

"İki sene evvel finallere gittiğimiz zaman biz 5 saniyede finallerden elendik. O maçı geçseydik biz şampiyon olurduk. O maçta da taraftarlarımız yoktu. Futbolda birinci dakikadan son dakikaya kadar yanında olmak gerek. Eğer bir futbolcu pozisyona girip de değerlendiremiyorsa, o çocuğa bağırırsak o çocuk bir daha pozisyona girmek istemez. Eğer bir tepki verilecekse maçın bitiş düdüğü çalsın o zaman gösterirsin. Orada da benim oyuncum tribüne saygısızlık yaparsa onun cezasını ben veririm. Herkes hata yapabilir. Ama niyeti temiz olsun. Bu çocuklarda o niyetin kötü olmasını asla kimse düşünmesin. O önemli bence. 90 dakika desteklesin bakın bu çocuklar ne yapacak. Bazen tribünde oluyor. Taraftar kendi futbolcusuna küfür ediyor. Peki o futbolcu dönüp 2 dakika sonra gol atarsa, hangi yüzde sevinip alkışlayacaksın. Sen orada bir futbolcuya küfür edersin. Ama orada 10 futbolcu da etkilenir. Kendini kandırmak olur. Futbolda hata olmazsa basket maçından farkı kalmaz. Futbolun güzelliği burada zaten. Yoksa maçlar 18-16, 15-13 biterdi. Ama burada dediğim gibi taraftarlar futbolcularına sahip çıkmalı. Biz eğer futbolcu gol pozisyonuna girip değerlendiremediğinde alkışlayabiliyorsak, o oyuncuyu eğer ikinci defa gol pozisyonuna sokabiliyorsak biz bir takım şeyleri başarmışız demektir. O futbolcudan en iyi verimi alabilmek için, yapabileceğimiz en büyük şey onu desteklemek olmalı. Taraftarın birinci dakikadan bitiş düdüğüne kadar takımının yanında olması lazım. Hatayspor’un deplasmana geldiğini hissetmesi lazım. Hakem kararlarında tepki versinler. Hakeme küfür etsinler demiyorum. Ama hakemin vereceği bir yanlış kararda, en azından ıslıklasınlar. Bunu hissettirebilmek önemlidir. Eğer bunu başarabilirsek, çok rahat bir maç olacaktır. Bizim matematiksel olarak şansımız sürdüğü müddetçe kovalayacağız. Biz geriden geldiğimiz için şampiyonluk hedefinden vazgeçmeyeceğiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız