SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tek Kuruluş Malatya Belediyesi Değil'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ'ın, en son belediye başkanı Cemal Akın'la yaptığı toplantıda, gereken destek sözünü alamamasının ardından istifa ettiğine ilişkin haberler kamuoyuna yansırken, Belediye Başkanı Akın, 20.30 sıralarında TV Malatya Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz'la görüştü.

Bulaşmaz'ın soruları ve Akın'ın yanıtları şöyle:

BULAŞMAZ: Akşam saatlerinde Malatyaspor Başkanı Karadağ’la bir görüşme yaptınız. Bu toplantı sonunda Karadağ yakın çalışma arkadaşlarına ‘İstediğim sonuçları alamadım, görevden ayrılabilirm” dediği gelen haberler arasında. Neler geçti, neler yaşandı?

AKIN: Kıymetli başkanımız Malatyaspor’a yardım noktasında Malatya’daki bir kısım kurum ve kuruluşlardan destek aradığını söyledi. Yalnız Malatyaspor’a, belediyenin destek verdiğini, belediye dışında Malatyaspor’a destek vermesi gereken kişi, kurum ve kuruluşların destek vermediğini ve kendisinin de çok zor durumda kaldığını, taahhüt ettiğinin üstünde gayret içerisinde bulunduğunu söyledi. Ben de tabi Haşim Başkanın bu sıkıntılarına aynen iştirak ediyorum. Biz Malatya Belediyesi olarak yapabileceğimiz en büyük yardımı yapmış durumdayız. Bizden evvelki yönetimler döneminde 5-6 senede yapılan destek ve yardımı biz 2 yıl içerisinde yaptık. Şu anda 5.6 trilyon lira Malatyaspor’a ben göreve geldikten sonra yardım yaptım. Esenlik şirketimiz marifetiyle, vasıtasıyla, reklam karşılığı olarak. Ancak Malatya’nın tek kuruluşu Malatya Belediyesi değil. Malatya Belediyesinin dışında kurum ve kuruluşlar var. Malatyaspor’la ilgilendiğini söyleyen tüm kişi, kurum ve kuruluşların bu sıkıntıyı paylaşması lazım. Ben de buna katılıyorum. Haşim Beyin de çok büyük sıkıntıda olduğunu biliyorum. Ve bu sıkıntıda olduğunu bildiğim için de Malatya Belediyesi olarak sonuna kadar Haşim Beye destek verdik. Ancak, diğer, inşallah kardeş kuruluşlarımız, Malatyalı hemşehrilerimiz, işadamlarımız, sanayicilerimiz, Ticaret Odamız, esnaf odalarımız, MİAD’ımız, İstanbul’daki isadamlarımız, Malatya’daki işadamlarımız, Malatya’mızdaki devletimizin kurum ve kuruluşları hep birlikte şu anda Haşim Beye Malatya Belediyesi’nin yaptığı yardımın onda birini yapsalar Haşim Beyin sıkıntısı kalmaz. İnşallah ben Haşim Beyin bu desteği alacağına inanıyorum. Malatya’nın kurum ve kuruluşlarının Malatyaspor’a yardım noktasında inşallah gayret içerisinde olacağına inanıyorum. Lütfen bu kurum ve kuruluşlar, Malatya Belediyesi ve Haşim Başkana, Malatyaspor Başkanına gerekli ve yeterli desteği versinler.

BULAŞMAZ: Sayın Karadağ, toplantı sırasında, size ‘Ben belediyeden istediğim katkıyı alamazsam görevi bırakabilirim’ şeklinde bir yaklaşım sergiledi mi?

AKIN: Hayır.. Yalnız çok büyük sıkıntıda olduğunu söyledi. İnşallah bir çözüm bulunacaktır. Bunu böyle ümit ediyorum.

BULAŞMAZ: Peki bu haberlerin (istifa haberleri) gündeme yansımasından sonra Sayın Karadağ’la görüştünüz mü?

AKIN: Hayır görüşmek nasip olmadı. Henüz görüşemedim. Zaten biraz evvel ER TV vasıtasıyla beni aradılar. Böyle muttali (öğrenmiş, haber almış, bilgili, haberli) oldum. Öyle zannediyorum ki, bu konuda zaman içerisinde yarın herhalde Haşim Bey bir açıklama yapar. Zaten Haşim Beyin böyle bir açıklaması da, resmen bir açıklaması oldu mu bilmiyorum. Tabi sizin telefonlarınızla bu konuya muttali oluyorum. Haşim Beyin resmen bir açıklaması oldu mu?

BULAŞMAZ: Şu anda resmi açıklama yok ama kendisinin yakın çevresine..

AKIN: Yalnız benim yanıma değil, Malatya Valiliğine de gittiğini, muhterem valimizle görüştüğünü, benimle de bu konuda sıkıntılarını paylaşmak üzere geldiğini ifade ettiler. Hatta bunun dışında Malatyaspor’la ilgilenen kamuoyuyla da görüştüğünü, hatta ben takip etmedim ama, internet sitesinde(kulübün sitesi) Malatyaspor’a yardım yapan kıymetli hemşerilerimizi zannediyorum yazdığını, yani Malatyaspor’a kimin yardım ettiğinin bu site izlendiği takdirde belli olacağını söylediler. Bilmiyorum siz o siteye girdiniz mi?

BULAŞMAZ: Çıkan haberler var.. Ama şu aşamadaki gelişme sizin de bildiğiniz gibi Haşim Karadağ’ın özellikle maddi konularda sıkıntıda olduğu..

AKIN: Tabi tabi sıkıntıda olduğunu biliyoruz yani Haşim Beyin. Yani şu anda değil ta görevi devraldığı andan itibaren Haşim Beyin büyük bir maddi sıkıntı içerisinde olduğunu gerek İstanbul’daki arkadaşlarımızın, gerek Malatya’daki yönetimdeki arkadaşlarımızın bu sıkıntıyı aşmak için cansiperane çalıştıklarını ve fedakarlıklarda bulunduklarını ifade ettiler. Buna da muttaliyim. Tabi Malatyaspor bütün Malatyamızınsa, bütün Malatya’nın destek için gayret etmesi gerekir kanaatindeyim.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız