SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Tek Problemimiz Golle Buluşamamak..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor teknik direktörü Ümit Kayıhan, 2-0 mağlubiyetle sonuçlanan Fenerbahçe maçı sonrası, NTV'de soruları yanıtlarken, "Oynadığınız oyunda golle buluşamazsanız, puan almanız tesadüflere kalır" dedi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, ilk golden sonra Malatyaspor'un baskı uyguladığını söyledi.

KAYIHAN'IN DEĞERLENDİRMESİ..
Kayıhan, maç sonrası canlı yayında yaptığı değerlendirmede, "Ben futbolcularıma şunu söyledim. 1-9-1 oynayıp 4-0, 5-0 yenilmektense, çıkıp önde oynayalım ve Malatyaspor’un ilerideki haftalardaki felsefesini taşıyalım. Çünkü biz futbolculara güveniyoruz. Tahtada böyle konuşuyoruz, beyanatlarımızda bunları hissettiriyoruz.

Ama felsefe olarak böyle bir tarzda futbolcunuza yaklaştığınızda, eğer ki, geride libero, 5 tane önünde stoper, önünde bir santrfor.. ne olacak? Ben dedim çıkıp önde oynayalım. Ben size güveniyorum, iyi futbolcularsınız. Önde basacağız, arkada sahamızı daraltacağız. Biz de gol arayacağız. Ama tek problemimiz golle buluşamıyoruz. Ligde en az gol atan 2 takımdan biriyiz. Oynadığınız oyunla golle buluşamazsanız, puan almanız tesadüflere kalır. Bugün bunu yaşadık. İyi mücadele var, ama gol pozisyonu üretmekte problemimiz var.

Bundan sonra ne oyuncu alabiliriz, ne oyuncuları bırakabiliriz. Ben bu oyunculara güvendiğim için görevi kabul ettim. Bundan sonra içerde oynayacağımız 3 maçı alıp, deplasmanda 2 maç kazanırsak da, süper ligde kalıcı olabiliriz.

Onun için dedim ki onlara, çıkın onurunuzla oynayın. Mağlubiyet de var, galibiyet de var futbolda.. Mağlup olduk.."dedi.

Kayıhan, bu maçta Fenerbahçe'nin duran topların aksine kanat ataklarıyla sonuca ulaştığı, ayrıca Aleks'i de "çok boş bıraktığı" şeklindeki değerlendirmeye karşı da, "4’lü savunma oynuyoruz. Hücuma çıkıyoruz futbolcumuzla. Aleks’e adam markajı verdiğimiz, 2 tane kanadı kapattığımız takdirde söylediklerimizle ters olarak sahaya yansımış oluruz. Her oyuncuya önlem alırsak, o zaman futbol oynayamayız. İleriki haftalara kendimizi taşıyamayız. Bugünkü maçta Aleks boş kaldı, pozisyon üretti. Herkese adam markajı verirsek, oyun oynamada, oyun kurmada, hücuma çıkmada zaten problemimiz var, çok daha fazla problem yaşayıp geride oyunu kabuledebilirdik. Onun için futbolcularımızın mücadelesinden memnunum." yorumunu yaptı.

Kayıhan, "Malatyaspor'un ligde kalması konusunda ışık görüyor musunuz?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Tabi hayal peşinde değilim. Şu anda 23 puanımız var. Ve futbolculara yansıttığım felsefe var: Bundan sonra teknik ve taktik yönden çok büyük gelişmeler yapamam. Ama oyun gücünüzü sahaya yansıtmada çok yardımcı olacağım. Bugün burada bunu sağladığımızı zannediyorum. Rize’yi yendiğimiz maçta da bunu gösterdik.

İçerde çok önemli 3 maçımız var. Ankaraspor, Kayserispor ve Samsunspor.. Bu üç maçı kazanmamız lazım. Deplasmandan getireceğimiz 1 galibiyet ve bununla beraber iki beraberlik bizi hedefimize ulaştırır. Bunu yapamazsak kaderimize razı oluruz."

DAUM'UN DEĞERLENDİRMESİ..
İlk golden sonra Malatyaspor'un baskı uyguladığını anlatan Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, ''1-0 öne geçtikten sonra kendi yarı sahamıza çekilmemizden dolayı Malatyaspor 7-8 dakika bize baskı uyguladı, ama yapmış olduğumuz değişiklikle orta sahaya bir adam daha alarak, oyunun kontrolünü ele geçirdik. Oyuncularımdan istediğim, oyun içinde çok daha fazla topsuz hareket etmeleri, kombinasyon yapmaları. Golü bulduğumuz pozisyonlara bakıldığında takımımızın bu özelliğinin de olduğunu görüyoruz'' diye konuştu.

MALATYASPOR İZMİR'E GİDİYOR..
Öte yandan, Fenerbahçe maçından sonra geceyi İstanbul'da geçiren Malatyaspor'un, Pazartesi günü uçakla İzmir'e geçeceği bildirildi.

Çarşamba günü Manisa'da Vestel Manisaspor ile erteleme maçı oynayacak olan Malatyaspor, Çarşamba gününe kadar İzmir Princes Otel'de kalacak. Maç günü karayoluyla Manisa'ya gidecek ve maç sonrası yine İzmir'e dönecek. Sarı kırmızılılar, Manisa maçının ardından Perşembe günü Malatya'ya hareket edecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız